Iespējama Putina vizīte Rīgā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA-AFI

Krievijas un Latvijas ekonomiskās sadarbības līgums varētu tikt parakstīts uzreiz pēc Saeimas vēlēšanām, bet varbūt pat NATO sammita laikā. Tā pieļāva Krievijas vēstnieks Viktors Kaļužnijs. Šie izteikumi aktualizē iepriekš apspriesto varbūtību par Krievijas prezidenta Vladimira Putina iespējamo ierašanos Rīgā sammita laikā.

Ekonomiskās sadarbības līgums ar Latviju pašlaik iziet saskaņošanas procesu vairākās Krievijas institūcijas un drīz varētu tikt parakstīts, intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» informēja Kaļužnijs. «Mēs vēlējāmies to izdarīt [parakstīt līgumu] septembrī, bet, Dievs dod, ja mēs to izdarīsim tūlīt pēc vēlēšanām, varbūt pat NATO sammita laikā,» teica vēstnieks.

Vēl līdz šim nav zināms, vai novembrī NATO sammitā Rīgā tiks pieaicināti arī blokā neietilpstošu valstu līderi. Martā Krievijas masu mediji izplatīja informāciju, ka Putins pa diplomātiskiem kanāliem jau it kā saņēmis ielūgumu no Latvijas prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas sammita laikā ierasties Rīgā. Latvijas puse toreiz uzsvēra, ka šādus lēmumus pieņem NATO dalībvalstis kolektīvi.

Vīķe-Freiberga martā izteica domu, ka NATO sanāksmē Rīgā varētu piedalīties tikai alianses dalībvalstis. Viņa uzsvēra, ka iespējamo pieaicināto valstu loks, kā arī sammitā izskatāmo jautājumu tematika ir kolektīvs lēmums. Līdz ar to par novembra sanāksmes dienaskārtību NATO valstis apspriedīsies kopīgi.

Krievijas ziņu aģentūra AIA šā gada agrā pavasarī izplatīja no neoficiāliem avotiem iegūtu informāciju, ka Vīķe-Freiberga nolēmusi uz NATO sammitu Rīgā ielūgt Putinu, lai uzlabotu attiecības ar Maskavu, kā arī censtos gūt Kremļa labvēlību sāncensībā par ANO ģenerālsekretāra posteni.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu