Masāža bez kosmētiskiem līdzekļiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no arhīva

Mūsdienās masāžas laikā pieņemts lietot dažādus kosmētiskos līdzekļus, taču Tālajos Austrumos jau izsenis pazīstamas ārstnieciskās masāžas, kuru laikā tos neizmanto. Piemēram, šiacu, jumeiho masāžas laikā masieris tieši nesaskaras ar klienta ādu. Uz šo masāžu seansu vēlams ierasties ērtā, dabiska materiāla (lins, kokvilna) apģērbā, kas nosedz visu ķermeni, jo speciālists masāžas veic caur drēbēm. Lai neveidotos statiskā elektrība, vēlams arī apakšveļu izvēlēties no dabiska auduma.

Šiacu un jumeiho masāžu veic nevis tradicionāli uz masāžas galda, bet uz grīdas paklāja. Tas nepieciešams tāpēc, ka izmanto īpašu Austrumu masāžas tehniku, kuras laikā speciālistam svarīgi pilnībā piekļūt visam ķermenim no galvas līdz kājām.

Šiacu un jumeiho masāža sevī apvieno Austrumu dziednieku manuālās prakses un mūsdienu medicīnas zināšanas par cilvēka organisma sintēzi. Austrumu masāžas pamatā ir dabiskās enerģijas plūsmas un enerģijas līdzsvara ietekme uz veselību un ārstēšanās teoriju. Austrumu masāžai ir daudz kopīga ar klasisko masāžu, bet vienlaikus ir arī atšķirības: masējošā iedarbība ir vērsta uz meridiāniem, kuros ir koncentrēti bioloģiski aktīvi punkti. Iedarbība uz bioloģiski aktīvajiem punktiem ir balstīta uz Austrumu mediķu priekšstatiem par dzīvības enerģiju un tās kustību pa neredzamiem kanāliem — meridiāniem. Dzīvības enerģija stingri noteiktā secībā cirkulē pa pamatkanāliem un «baro» orgānus un sistēmas un nodrošina to saskanīgu funkcionēšanu. Slimība rodas tad, ja kaut kāda iemesla dēļ pavājinās vai tiek traucēta dzīvības enerģijas plūsma.

Šiacu un jumeiho terapijas laikā soli pa solim, centimetru pa centimetram tiek masēts viss ķermenis (arī galva un seja), tādējādi iedarbojoties uz visu organismu kopumā kā vienotu veselumu, ņemot vērā saistību starp visām sistēmām. Šiacu un jumeiho terapija sevī apvieno masāžu, kas balstīta uz pieskārieniem, un relaksējošu vingrošanu, kas cilvēkam nepieciešama, lai saglabātu un uzlabotu fizisko veselību. Masāžas laikā labsajūtas uzlabošanai veic uzspiedienus ar īkšķi, pirkstiem un plaukstām pa īpaši izmeklētiem meridiāniem, izmanto akupunktūras elementus, bet noslēgumā veic ķermeņa stiepšanas vingrinājumus, panākot saspringtas muskulatūras, dziļo audu atbrīvošanu un izkustinot kaulu locītavu sistēmu. Tā kā konkrētas ķermeņa zonas ir saistītas ar noteiktiem orgāniem, uzspiežot uz tiem, var uzlabot kopējo veselības stāvokli.

Šiacu un jumeiho masāža nav vērsta uz konkrētu kosmētisku efektu sasniegšanu (tvirta, gluda āda, celulīta samazināšana utt.), tomēr tā paaugstina emocionālo tonusu un organisma spēju pretoties ārējās vides nelabvēlīgajiem faktoriem, uzlabojas asinsrite, līdz ar to arī āda atgūst veselīgu izskatu.

Der zināt

  • Masējot caur drēbēm var dziļāk piekļūt un iedarboties uz muskuļiem un audiem.
  • Šīs masāžas var izmantot gan kā pamata ārstēšanas metodi, gan arī papildus kombinēt ar citām procedūrām, un, ja nepieciešams, lietot arī medikamentus.
  • Seanss ilgst aptuveni vienu stundu.
  • Jumeiho masāžas cena no Ls 15 līdz 25.
  • Šiacu masāžas cena vidēji Ls 30.

Konsultēja fizioterapeite Ieva Ozola.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu