Skaties čehu filmas un laimē

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Arsenāls» sadarbībā ar «Čehijas aviolīnijām» un «Karlovi Vari Starptautisko Filmu festivālu» (29. jūnijs -7. jūlijs, 2007) sagādājuši pārsteigumu. 24. septembrī pēc filmas «Tuvu debesīm» seansa kinoteātra «Rīga» Jaunajā zālē tiks izlozēts lidojums diviem kimomīļiem uz festivālu.. Izlozē piedalās filmu «Saules pilsēta», «Laime» un «Tuvu debesīm» skatītāji.


Saules pilsēta (režisors. Martins Šuliks )17.09. plkst. 13:30

Stāsts par četriem vīriešiem, kurus pirms daudziem gadiem uz Čehoslovākijas dzelzs sirdi – toreiz vēl plaukstošo industriālo pilsētu Ostravu – bija atvilinājusi iespēja labi nopelnīt. Laiki mainās un daudzas rūpnīcas tiek slēgtas, valda nabadzība un bezdarbs. Bet draugi, bijušie darba kolēģi, skarbajam liktenim padoties negrasās un mēģina uzsākt savu biznesu.
Filma ir humorpilna sociālā komēdija.

Laime (režisors. Bogdans Slama) 16.09. plkst. 13:30, 18.09. plkst. 16:00

Provinces ciematiņā palikuši vairs tikai daži iedzīvotāji. Daudzi, ieskaitot lēnprātīgā Tonika vecākus, no nomales pārcēlušies  uz modernāku dzīvojamo rajonu, bet lielveikala pārdevējas Monikas puisis devies uz ASV, cerībā tur abiem sagādāt pastāvīgu darbu. Monikas atliktais brauciens kautrīgajam Tonikam dod laiku un klusas cerības uz meitenes sirdi.

Tuvu debesīm (režisors Dans Svāteks) 19.09. plkst. 18:00, 24.09. plkst. 18:00 (izloze pēc seansa)

Līst lietus, un uz viesnīcas jumta, tikai soli no malas, stāv cilvēks. Peļķēs zem kājām mirkst viņa vienīgā pasaule – viesu nams pašā Eiropas vidū, kura piecos stāvos, kopā ar visdažādāko likteņu piemeklētiem cilvēkiem, pavadīta visa dzīve. Kenijietis Semjuels jau ir izšķīries par liktenīgo soli pāri jumta malai. Ietilpīgajā «brīdī pirms» lēciena tiek atritināts viens aizvadītās dienas notikums, ļaujot no dažādiem skatupunktiem ielūkoties Semjuela dzīvē, kurā sava nozīme bijusi katram viesnīcas iemītniekam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu