«Arsenāls» Ķeipenē atklāj kino milžu galdu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Arsenāls

Vakar saulrietā sadega ekrāns. Sadega neierastā vietā – Ķeipenē. Ķeipenē, kuru varētu nodēvēt arī par «Arsenāla»  galvaspilsētu.

Šajā ciematā nav ne baznīcas, ne kroga, ne kapsētas, ne kinoteātra, toties stāv vienīgā sauszemes bāka pasaulē, kuru  2000. gadā uzslēja «Arsenāls». Tās pakājē sešdesmit četras pastkastītes gaida vēstules Janam Švankmaijeram, Otaram Joseliani, Žanam Likam Godāram,  Josam Stellingam, Luisam Bunjuelam un daudziem citiem kino dižgariem.

Bet nepacietīgākie viņiem var piezvanīt no tālruņa aparāta dzelzceļa stacijas ēkā iekārtotajā Eizenšteina komunikāciju centrā.

Nu beidzot pasaulē kino dižgariem ir vieta, kur pašiem netraucētiem aprunāties. Bet arī mēs paši varam ar viņiem papļāpāt.

Liesmojoši svinīgi – Dž. Verdi mūzikas un F. Šaļāpina vokāla pavadījumā tika atklāts «Arsenāla» atbalstītāju – arhitektu biroja «Sarma & Norde» un «SIA Kalnozols Celtniecība» veidotais sešus metrus augstais milžu galds, kurš bija aizslēpts aiz Tāļa Salas un viņa dēlu būvētā salmu ekrāna.
 
Valsts a/s Latvijas dzelzceļš dāvana bija vilciens, kurā «Arsenāla» viesi no trīsdesmit sešām valstīm ieradās Ķeipenē.

Sagaidītāju vidū bija Ķeipenes pagasta priekšsēdis Vilnis Sirsonis un Eizenšteina komunikāciju centra vadītāja Velta Riekstiņa.

Nacionālo bruņoto spēku kara lauka virtuvēs kūpēja zirņi ar speķi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu