Pie botoksa injekcijām var pierast

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA-AFI

Visi jau sen zina, ka sieviešu tieksmei pēc skaistuma nav robežu. Tomēr rūpēs par savu ārieni patlaban neatpaliek arī vīrieši, kas aizvien vairāk apmeklē ne tikai manikīri un kosmetologu, bet arī plastikas ķirurgu.

Viena no populārākajām procedūrām tagad ir botoksa — ādas novecošanu un krunciņu veidošanos palēninoša preparāta — injekcijas. Piemēram, Lielbritānijā pērn par 50% audzis pieprasījums pēc šā pakalpojuma, un nu valstī to izmanto vairāk nekā 100 tūkstoši skaistumkopšanas salonu apmeklētāju. Neraugoties uz milzu popularitāti, kas joprojām turpina pieaugt, pastāv daudzi pierādījumi, kas liecina, ka preparāts nav tik nevainīgs, kā iesākumā šķiet. Nesen britu mediķu veikts pētījums liecina, ka botoksa injekcijas rada pieradumu un atkarību.

Apkopojot datus no 81 plastiskās ķirurģijas klīnikas un salīdzinot botoksa pacientus ar tiem, kas izvēlējušies saudzīgākas skaistumkopšanas procedūras, mediķi bija pārsteigti, kad uzzināja, ka 40% botoksa pacientu, kam veiktas injekcijas, izrāda vēlmi pēc atkārtotas procedūras. Īpaši neveselīgā atkarība izveidojusies cilvēkiem, kuru darbā ir svarīgi izskatīties labi. Atkarība, kas pastiprinās, ir psiholoģiska problēma. Kā apgalvo mediķi, injekcija sniedz tūlītēju, ar neapbruņotu aci pamanāmu rezultātu, tieši tādēļ cilvēki pierod pie uzlabotās ārienes un tiecas izskatīties vēl skaistāk un jaunāk. Kā zināms, pēc četriem, sešiem mēnešiem preparāta efekts zūd.

Pēc šā pētījuma britu plastikas ķirurgi savus pacientus vispirms sūta pie psihiatra. Pēc speciālistu viedokļa, lielākajai daļai klīniku apmeklētāju ir vajadzīga profesionāla psihiatra vai psihoterapeita palīdzība, nevis dārga un sāpīga ķirurģiska operācija, kas var izraisīt nevēlamas sekas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu