Nedēļas laikā jāizlemj, vai koalīcijā aicināt ceturto partiju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»/R.Oliņš

Nedēļas laikā koalīcijas partijas pieņems lēmumu, vai koalīcijā piesaistīt ceturto sadarbības partneri. To Latvijas Pirmās partijas (LPP) priekšsēdētājs Ainārs Šlesers paziņoja pēc LPP un «Latvijas ceļa» apvienības tikšanās ar Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu.

Atdodot balsis SC, latvieši un krievi balsojuši par dialogu

Prezidentei nav citas izvēles, kā nominēt Kalvīti

Ja koalīcijas partijas vienosies par nepieciešamību aicināt ceturto sadarbības partneri, «tad, protams, būs jāpiedāvā ministru amati». Šlesers uzsvēra, ka galvenais ir vispirms vienoties, vai ceturtais koalīcijas partneris ir nepieciešams.

Pēc Šlesera teiktā, esošajai koalīcijai šobrīd ir 51 vieta Saeimā, un tam jābūt par pamatu jaunajai valdībai.

«Latvijas ceļa» priekšsēdētājs Ivars Godmanis noliedza publiski izskanējušo informāciju, ka LPP/LC apvienība iestājoties par «Saskaņas centra» piesaistīšanu koalīcijai. Viņš norādīja, ka «Saskaņas centrā» esot tādi cilvēki, kuri reiz nopietni iestājušies pret Latvijas neatkarību.

Runājot par «Tēvzemei un Brīvībai/LNNK» kā iespējamo koalīcijas partneri, Godmanis atturējās izteikt kādu viedokli. Viņš norādīja, ka vispirms koalīcijai ir jāizsver visas iespējamās koalīcijas sadarbības partneru kandidatūras un tad visiem kopā jāpaziņo pieņemtais lēmums.

Vaira Vīķe-Freiberga jau tikās ar «Saskaņas centra» pārstāvjiem

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu