Keita Mosa veicinot vardarbību Kolumbijā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no arhīva

Kolumbijas viceprezidents apsūdzējis kokaīnu patērējošās slavenības konfliktu izraisīšanā nemierīgajā Dienvidamerikas valstī. Tomēr vislielāko kritikas devu saņēmusi slavenā britu modele Keita Mosa, kuru pērn prese pieķēra kokaīna lietošanā.

Francisko Santoss, kurš Kolumbijā izvērsis plašu kokaīna apkarošanas kampaņu, paziņojis, ka narkotiku patēriņš Eiropā dod ievērojamus ieņēmumus nemierniekiem. Tas savukārt veicinot nemierus starp bruņotajām narkotiku tirgoņu un kaujinieku grupām, ar ko valsts nesekmīgi cīnās jau vairāk nekā četrdesmit gadu.

Fakts, ka pēc rehabilitācijas kursa uzsākšanas Mosa ieguvusi jaunus darba līgumus, tikai kavējot šo cīņu, jo tādā veidā tiekot demonstrēta iecietība pret kokaīna lietošanu. «Tas ir kavēklis [cīņai pret narkotikām], kad personai, kas radījusi tik daudz rūpju Kolumbijai, klājas labāk un tiek piedāvāts vairāk līgumu nekā jebkad agrāk,» paziņoja F. Santoss. Kolumbijā uzsāktās kampaņas moto ir: «Kokaīns nogalina ne tikai tevi, tas iznīcina arī valsti.» Kampaņas mērķis ir apkarot narkotiku tirdzniecību, kas ik gadu dod aptuveni divus miljardus latu lielus ienākumus nemiernieku grupām un tādā veidā veicina vardarbību valstī. «Mums jāpasaka eiropiešiem, ka kokaīna celiņš, ko viņi iešņauc, ir slacīts asinīm,» paziņoja F. Santoss.

Jāatgādina, ka pērn Mosa preses rīcībā nonākušo fotogrāfiju dēļ, kurās viņa bija redzama lietojam narkotikas, zaudēja vairākus darba līgumus. Pret viņu tomēr netika celtas apsūdzības, un viņa publiski nav uzņēmusies atbildību par skandālu. Gluži pretēji, modele atjaunoja daļu no iepriekšējiem līgumiem, kā arī kļuva par seju vairākām jaunām prominentām modes kompānijām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu