Uzstādīs stendu ar miera simbolu un īpašu sveicienu Bušam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Es Par Mieru

Domubiedru grupa «Es par mieru» sveiks NATO sammita dalībniekus ar 4 x 10 metrus lielu vides reklāmas stendu, uz kura attēlots miera simbols. Īpašs sveiciens būs veltīts ASV prezidentam Džordžam Bušam — blakus miera simbolam būs vārdi «Iztēlojies, Džordž?».

Reklāma piektdien tiks novietota šosejas malā virzienā no Rīgas lidostas uz centru. Vides reklāmas uzstādīšanai ir saņemti visi vajadzīgie Rīgas Domes, īpašnieku, pašvaldības un valodas komisijas saskaņojumi.

«Mēs izsakām cerību, ka šogad mieru vēstoša simbola uzstādīšana nebūs spēka pozīciju spēle, bet gan demokrātijas pārbaude. Ņemot vērā to, ka NATO radīts miera uzturēšanai pasaulē, viņus miera simbolika varētu tikai iepriecināt,» pastāstīja viens no akcijas rīkotājiem Ēriks Stendzenieks.

Jāpiebilst, ka pagājušajā gadā prezidenta Džordža Buša vizītes laikā Latvijas drošības iestādes aizsedza miera zīmi, visnotaļ simboliski novietojot tās priekšā bruņu transportierus. Turklāt, piedraudot ar aizvilkšanu atklātā jūrā, piespieda miera simbolu noņemt no peldošās mākslas galerijas «Noass» jumta. Šī drošības iestāžu rīcība vēlāk izpelnījās žurnālistu, politiķu un Valsts prezidentes kritiku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu