Garšīgās masāžas

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no arhīva

Palutināt gan ķermeni, gan garu, izbaudot masāžu, ko vārda tiešā nozīmē varētu nosaukt par garšīgu... Tas ir iespējams!

Atpūta ar šokolādi

Šī masāža nav tas pats, kas ieziešanās ar izkausētu, veikalā pirktu šokolādi. Turklāt to neveic tāpat kā klasisko masāžu, kad īpaši tiek «pamocītas» sāpju zonas. Šokolādes masāža tiek veikta ar vieglām, slīdošām, ritmiskām kustībām, lai muskuļus atbrīvotu no uzkrātās spriedzes. Turklāt ķermenis tiek palutināts ar speciālu šokolādes sastāvu, kurš patīkami reibina ar savu smaržu. Masāža paredzēta absolūtai atpūtai, tāpēc?– būsim gatavas krietnai devai eiforijas!

Ieguvumi

  • Uzlabojas ādas kvalitāte, jo masāžas laikā tiek veikts arī pīlings – šokolādes esence satur mazus kakao graudiņus. Kosmētiskās šokolādes sastāvdaļas mitrina un baro ādu ar A, E, K, B vitamīniem un mikroelementiem: dzelzi, magniju un kalciju.
  • Veicina endorfīna jeb laimes hormona izstrādāšanos, kas nodrošina labu garastāvokli. Iedarbojas kā līdzeklis pret nemieru un skumjām, jo šokolādes sastāvā ir antistresa komponenti: kofeīns, tanīns, polifenols un teobromīns.
  • Ļoti atslābinoša masāža.
  • Ieteicama celulīta profilaksei.
  • Labvēlīgi iedarbojas uz vielmaiņu un asinsriti.

Ieteikums!

Pirms izvēlaties šo visnotaļ vilinošo masāžu, noskaidrojiet, vai jūsu veselības stāvoklis to pieļauj, jo mēdz būt gadījumi, kad šokolādes masāža nav vēlama, piemēram, ja ir paplašinātas vēnas.

Vinnija Pūka cienīga izklaide

Nez vai medus masāžu tiešām varētu dēvēt par izklaidi... Ja to ādā iemasē pirms došanās pirtī, tad sajūtas varētu būt gaužām tīkamas, bet, ja iepliķē notievēšanas nolūkā, tad – oi, oi, oi! Lai kā arī būtu, par medus labajām īpašībām šaubu nav, bet vajadzīgā rezultāta sasniegšanai atliek vien izvēlēties kādu no masāžas tehnikām. Skaistumkopšanas salonos medus masāžu veic vai nu ar pliķējošām kustībām, vai arī plaukstas stingri «pielīmē» pie ķermeņa un strauji atrauj. Šī masāža ne tikai palutina ādu, bet arī tīkami kņudina degunu, jo medus taču smaržo! Masāžas laikā medus maina krāsu, atdodot ķermenim visu labo, kas šajā saldmē ir.

Ieguvumi

  • Medum piemīt antiseptiska un ādu mīkstinoša iedarbība.
  • Medus paaugstina organisma tonusu un nostiprina veselību. Turklāt šis produkts uzsūc toksīnus, ar ko mūsu organisms ir bagāts, un veicina to ātrāku izdalīšanos.
  • Masāžas laikā ar barības vielām tiek apgādāti arī iekšējie orgāni un audi.
  • Arī šī masāža «uzbrūk» dažu (daudzu?) sieviešu «labākajam draugam» celulītam.
  • Uzlabojas asinsrite, paātrinās vielmaiņa un pazūd vismaz pa kādam liekajam kilogramam.
  • Ja ir locītavu vainas, medus masāža ir jo īpaši noderīga.

Ieteikums!

Uzmanīgi ar medus masāžu, ja ir alerģija pret bišu produktiem! Taču iespējams, ka medus ārīga lietošana nekādu saasinājumu neizraisīs. Drošības dēļ noskaidrojiet, vai jums nav kāda kaite, kuras dēļ medus masāža nebūtu ieteicama! No tās būtu jāatsakās, ja ir problēmas ar vēnām vai akūts iekaisums.

Harmoniskais ārstnieciskais spilventiņš

Masāža ar pindām (augu sainīšiem) balstīta uz Ājurvēdas pamatiem, tāpēc tās uzdevums ir radīt cilvēkā harmoniju starp emocijām, fizisko un garīgo līdzsvaru. Austrumos uzskata, ka uz cilvēku iedarbojas piecas Visuma īpašības: ēteris, gaiss, uguns, ūdens un zeme. Turklāt – tas viss ir mūsos, tāpēc šīs stihijas nepieciešams līdzsvarot. Masāža notiek ar īpašā augu eļļā uzsildītu spilventiņu palīdzību. Maisiņos var būt dažādi maisījumi (ārstniecības augi, māli), un tiem ir zināma siltuma pakāpe. Tos virza nevis vienkārši tāpat, bet ievērojot limfas plūsmu, pa akupunktūras punktiem. Piemēram, pindas virza vienu aiz otras, tādējādi līdzsvarojot nomierinošo un uzmundrinošo enerģiju. Vai arī ar īpašu masāžas tehniku un aromātiskajām eļļām pindas palīdz atbrīvot sasprindzinātus muskuļus, uzlabo ādas tonusu, veicina limfas cirkulāciju vai šķeļ taukus.

Ieguvumi

  • Rada iekšēju mieru, labsajūtu, tātad palīdz atgūt arī psihofizisko līdzsvaru.
  • Sasildītais spilventiņš paplašina poras, ļaujot dziļāk iesūkties aromātiskajām eļļām un zāļu maisījumam.
  • Izvēloties attiecīgus ārstniecības augus, iespējams, piemēram, izvadīt kaitīgās vielas vai uzlabot ādas stāvokli.
  • Stiprina audus un asinsvadus, uzlabo asinsriti un vielmaiņu, tonizē ādu.
  • Palīdz notievēt.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu