Londonā gaisa piesārņojums divkārt pārsniedzis maksimāli pieļaujamo (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunāko pētījumu rezultāti konstatē, ka gaiss Londonā ir par 50 procentiem piesārņotāks, nekā to pieļauj Eiropas Savienības maksimāli noteiktās normas. Veselības eksperti aicina steidzami kaut ko darīt lietas labā, it īpaši Kemdenas, Islingronas, Lembetas, Sitijas rajonā un Vetsminsteras apkaimē.

Fizioterapeiti apgalvo, ka cilvēkiem ar elpošanas kaitēm, it īpaši astmas slimniekiem, šāds piesārņojums var jūtami pasliktināt veselības stāvokli un saasināt hroniskās kaites.

Pēdējā laika pētījumi liecina, ka Londonā un tās apkaimē aizvien biežāk ļaudis sūdzas par grūtībām viegli ievilkt elpu, kā arī par agrāk nebijušu alerģiju izplatīšanos. Zīmīgi, ka gaisa piesārņotība arī citos Apvienotās Karalistes centrālās un dienvidu daļas apgabalos stipri tuvojas pieļaujamai robežai.

Smoga galvenais cēlonis ir automobiļu izplūdes gāzes, tādēļ aizvien aktuālāki ir alternatīvas degvielas meklējumi, kā arī pārvietošanās pa pilsētu kājām vai ar divriteni.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu