Ko meklē vīrietis pēc 30

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA

Par trīsdesmitgadnieku vecuma īpatnībām un viņu attieksmi pret laulībām šodien stāsta Sandis Dūšelis, ģimenes psihotepareits

– Ko cilvēkam nozīmē trīsdesmit gadi?

– Tas tāds praktiskās strādāšanas laiks. Pirms tam cilvēks vairāk domās tiecas, lai kaut ko sasniegtu, bet trīsdesmit gados gribas, lai kaut kas būtu sasniegts. Tā kā domāšana ir vairāk nobriedusi, cilvēki pārvērtē sasniegto un maina savas darbības virzienus. Šis laiks var būt saistīts arī ar apjukumu.

– Vai var piekrist domai, ka šajā laikā faktiski izkristalizējas, kuram būs nopietnas attiecības ar otru pusīti un kuram šajā jomā vienmēr būs sarežģījumi?

– Protams, ja runa ir par attiecībām, kurās būtu vieglāk laist pasaulē un audzināt savu bērnu, tas ir kritisks vecums. Tomēr citādi neviens vecums nav šķērslis, lai atrastu otru pusīti. Šķērslis varētu būt nostiprinājušies ieradumi. To dēļ ir grūti pieņemt otru savā dzīvē. Cilvēkā var nostiprināties un traucēt arī negatīva pieredze, ja agrākas attiecības ir izjukušas. Tomēr arī šādos gadījumos durvis nekad nav pilnīgi aizvērtas.

– Vai var piekrist sievietēm, kuras apgalvo, ka vīrieši pēc 30 kļūst izvēlīgāki?

– Drīzāk es teiktu, ka viņi labāk zina, kādu partneri vēlas. Tas ir tikai pozitīvi.

– Ko vīrieši pēc 30 varētu meklēt sievietēs?

– Cik vīriešu, tik meklējumu. Manuprāt, sievietēm nevajadzētu satraukties un censties attīstīt sevī to labo, kas viņām ir. Ja sieviete turpinās darīt to, kas viņai patīk, tad drīzāk nonāks vidē, kur var atrast sev piemērotu vīrieti. Šajā vecumā ir pietiekami daudz vīriešu, kuri saprot, ka īslaicīgas attiecības ir virspusējas un pilnībā garīgi neapmierina.

– Vai nav tā, ka mainās akcenti – vīrietis mazāk pievēršas ārējiem dotumiem un meklē nobriedušāku raksturu?

– Cik nobriedis vīrietis, tik nobriedušu partneri viņš arī meklē. Vīrietis, kurš nav pārliecināts par sevi, meklēs jaunāku partneri, lai justos gudrāks. Bieži vien prasības pēc perfekta izskata arī ir saistītas ar to, ka vīrietis baidās vilties attiecībās. Vīrietim perfektuma ideāls vienmēr ir viņa māte. Ja viņam pret sievietes izskatu nav ko iebilst, viņš jūt tādu pašu drošību kā pie mātes.

– Dažkārt dzirdēts, ka pasaulē radies dīvains jaunā laikmeta cilvēks – tāds, kurš vispār nevēlas nekādas attiecības. Vai jūs tādus esat saticis?

– Nē. Cilvēks tomēr ir sociāla būtne. Drīzāk nevēlēšanos veidot attiecības kādu laiku deklarē tie cilvēki, kuri jūtas attiecībās vīlušies.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu