Izstāde «Telpaugi ziemā» Latvijas Dabas muzejā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No arhīva

No 14. līdz 18. februārim Latvijas Dabas muzejā apskatāma sadarbībā ar valsts aģentūru «Nacionālais botāniskais dārzs» tapusī telpaugu izstāde «Telpaugi ziemā», portālu «Apollo» informēja Līga Mūrniece, Latvijas Dabas muzeja Sabiedrisko attiecību un izstāžu nodaļas speciāliste.

Laikā, kad dabā viss vēl atpūšas un tikai lēnām sāk mosties pavasarim, Latvijas Dabas muzejs piedāvā ielūkoties Nacionālā botāniskā dārza (NBD) telpaugu plašajā kolekcijā, kur valda eksotisks augu zaļums un ziedēšanas prieks.

Izstādē būs aplūkojams plašs gan populāro, gan ne tik pazīstamo telpaugu klāsts — no fikusiem, begonijām, papardēm, gastērijām, klīvijām, eiforbijām, ehmejām, akmeņlauzītēm, kusonijām līdz pat mirtēm, šeflērām, efejām, brunfelsijām, havortijām, hēbēm, dažādiem sukulentiem u. c. telpaugiem. Atsevišķus telpaugus varēs arī iegādāties izstādes laikā notiekošajā telpaugu tirdziņā. Tāpat izstādes laikā būs iespējams saņemt telpaugu kopšanas pamācības un norādes, kā arī iegūt informāciju, kādām telpām konkrētais telpaugs piemērots.

Telpaugi no cilvēkiem prasa gan uzmanību, gan rūpes, var pat teikt, ka tie ir kā cilvēki — katrs ar savu raksturu un vajadzībām, un, pievēršot katram no tiem vajadzīgo uzmanību, tie zaļo un priecē cilvēka acis un dvēseli, reizē arī izdaiļojot telpu interjeru. NBD darbinieki norāda, ka izstādē aplūkojamie telpaugi tiek audzēti, tiem veltot nepieciešamo uzmanību, nevis piedāvājot tos kā masu produkciju.

NBD atrodas Salaspilī un ir lielākais botāniskais dārzs Baltijā. Tā 126 ha platībā izvietotas ap 14 tūkstošiem dažādu augu kolekciju, arī vairāk nekā 4000 koku un krūmu, ap 1400 oranžēriju augu, vairākas krāšņumaugu šķirņu nacionālās kolekcijas un citas vērtības. Dārza zinātnieki veic pētījumus augu aklimatizācijā, selekcijā, pavairošanas metožu izstrādē, kā arī veic floristiskus un taksonomiskus pētījumus.

Izstādes atklāšana 14. februārī plkst. 12.00.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu