Lasmanis atsaucis liecības

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Jūrmalas pilsētas mēra vēlēšanu kukuļošanas krimināllietā apsūdzētais un meklēšanā esošais Leonīds Lasmanis premjeram Aigaram Kalvītim adresētā vēstulē raksta, ka atsauc savas iepriekš dotās liecības.

Lasmanis uzskata, ka no viņa izmeklētāji ieguvuši liecības prettiesiskā ceļā. Vēstulē viņš lūdz premjeru izveidot neatkarīgu izmeklēšanas komisiju, savukārt Zemgales apgabaltiesu — «uzskatīt visas manas iepriekš dotās liecības par neesošām». Lasmaņa vēstuli premjeram, Augstākās tiesas priekšsēdētājam, ģenerālprokuroram un Zemgales apgabaltiesai nosūtījusi viņa sieva Natālija, piektdien raksta laikraksts «Diena».

«Man netika izsaukta ātrā palīdzība pie hipertonijas un krampja lēkmēm, četras reizes dienā tiku izģērbts pilnīgi kails un aptaustīts, tiku ievietots kamerā ar recidīvistiem, tika liegta tikšanās ar advokātu, manai ģimenei netika ziņots, kur esmu,» vēstulē rakstījis Lasmanis.

Viņš skaidro, ka Jūrmalgeitas mērķi esot «sagrābt politisko un ekonomisko varu Jūrmalā», kā arī notiesāšanas gadījumā ar mantas konfiskāciju «atņemt «sazvērnieku» īpašumus», kur «īpašu interesi kredītiestādēm izsauc Germana Miluša sanatorija «Marienbāde»». Lasmanis sevi par vainīgu neuzskata, naudu no Miluša viņš neesot saņēmis un Ilmāram Ančānam nodotajā aploksnē bijusi nevis nauda, bet gan koalīcijas līguma projekta variants.

Lasmaņa sieva «Dienai» apgalvoja, ka vēstuli no vīra saņēmusi pa pastu un tā esot sūtīta no Rīgas. Lasmane nezinot, kur atrodas viņas vīrs. Saskaņā ar Valsts policijas informāciju Lasmanis ar tūristu vīzu janvāra vidū iebraucis Krievijā. 12. februārī vīzai beidzās derīguma termiņš.

Lasmanim janvārī tiesa kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu. Viņš vairākkārt neieradās uz tiesas sēdēm, tādējādi, pēc prokurores domām, novilcinot lietas izskatīšanu. Vēlāk kļuva skaidrs, ka Lasmanis atstājis valsti, un tika sākta viņa meklēšana.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu