Skaistākais uzmanības apliecinājums

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baiba Aprāne/Apollo

Uzmanības apliecinājumi var būt tik dažādi – no mīļotā cilvēka, no darba devēja, slepena pielūdzēja, draugiem utt. Šoreiz parunāsim par skaistākajiem uzmanības apliecinājumiem, kas likuši celties teju vai spārnos un paliks atmiņā uz visiem laikiem.

Jaunā un talantīgā māksliniece Ieva uzskata, ka pārāk dziļi sabiedrībā iesakņojušies stereotipi, ka tikai vīriešiem piedien dāvināt sievietēm ziedus tāpat vien. Bet daiļā dzimuma pārstāvju uzdevums ir puķes mīļotajam pasniegt tikai jubilejās.

«Man tas liekas tik muļķīgi! Ziedu dāvināšana taču ir viens no skaistākajiem veidiem, kā izrādīt uzmanību, interesi un jūtas pret otru cilvēku. Es savam draugam ļoti bieži dāvinu puķes, turklāt vienmēr padomāju, kā to izdarīt pēc iespējas interesantāk. Ir bijušas gan rozes uz spilvena, gan kaktuss ledusskapī, gan pirmās sniegpulkstenītes birojā uz galda.

Šādi uzmanības apliecinājumi viņu tik ļoti iepriecina, ka es pilnīgi jūtu, kā viņš mani ar katru minūti mīl aizvien vairāk! Pārsteigumu nav trūcis arī no viņa puses. Vienu skaistāko pat grūti nosaukt, taču atmiņā visspilgtāk palicis kāds pusdienas pārtraukums saspringtā darba dienā. Satikāmies kādā vasaras kafejnīcā, lai paēstu. Kamēr gaidījām pasūtījumu, viņš man pēkšņi sāka lasīt dzeju – paša sacerētu! Te vietā piebilst, ka ar literatūru, dzeju un tēlainiem salīdzinājumiem viņš ir uz «jūs». Nevarēju nejust, cik ļoti viņš pūlējies ietērpt vārdos savas jūtas un domas. Tas bija ļoti aizkustinoši un skaisti,» atceras Ieva.

Šokolādes zaķis «savam zaķītim»

Arī Madara, 28 gadus veca rīdziniece, ir pārliecināta, ka ne vienmēr vajag īpašu iemeslu, lai atzītos, cik ļoti mīļš un nozīmīgs ir līdzcilvēks un cik svarīgi ir tas, ka viņš ir līdzās: «Ne vienmēr tas jāpasaka ar vārdiem, to var arī citādi. Kaut vai uzdāvinot kādu mīļu nieciņu. Problēmu un stresa ikdienā ir tik daudz, ka vienkāršs smaids, apskāviens vai buča var padarīt dzīvi krāsaināku un priecīgāku. Galvenais, ka pārsteidzot prieks ir gan saņēmējam, gan pašam pārsteidzējam. Vajag tikai iesākt.

Es ļoti bieži tāpat vien uzdāvinu puķes mammai un tētim. Vienkārši par to, ka viņi man ir. Un laimīgi tādās reizēs esam mēs visi. Ar draugu gan man sākumā bija grūtāk. Būdams ļoti noslēgts un tāds, kurš nemēdz izrādīt savas emocijas, viņš sākotnēji ļoti vēsi izturējās pret maniem uzmanības apliecinājumiem – dažādām mazām dāvaniņām u.c. Bet ar neatlaidību un mīlestības vārdā man izdevās atkausēt viņa sirdi. Tas, kas sākumā viņam likās lieki – šķiest laiku un reizēm arī naudu, lai sagādātu pārsteigumu, tagad kļuvis arī par viņa ieradumu. Kā visskaistākais viņa uzmanības apliecinājums man atmiņā palicis milzīgs šokolādes zaķis, ko viņš pasniedza «savam zaķītim», zinot, cik ļoti es dievinu šokolādi.»

Konfekšu taciņa uz virtuvi

Veiksmīgu jurista karjeru uzsākušais Gatis pēc dabas ir romantisks, tāpēc ļoti novērtē ikvienu uzmanības apliecinājumu, atzīstot, ka tos baudīt ir tik patīkami. Vislabāk viņam patīk, ja interesi vai mīlestību apliecina «caur puķēm». «Protams, «es tevi ļoti mīlu» arī ir patīkami dzirdēt, tomēr vēl aizkustinošāk ir par šīm jūtām pārliecināties ar dažādu pārsteigumu starpniecību.

Mana draudzene ar tādiem neskopojas, un piemest pagalīti mūsu mīlestības liesmām viņa nav jāmudina. Reiz kādā sestdienas rītā viņa mani kā ierasts pamodināja ar skūpstu. No citiem rītiem tas atšķīrās ar šokolādes garšu. Izrādās, kamēr gulēju, viņa visu ceļu no guļamistabas līdz virtuvei bija noklājusi ar manām mīļākajām šokolādes konfektēm. Kad, tās vienu pēc otras kopīgi notiesādami, nonācām virtuvē, tur mani gaidīja siltas un gardas brokastis. Tas bija tik jauki, mīļi un sirsnīgi, ka pacilāts garastāvoklis saglabājās vēl ilgi.»

Par labu darbu – atpūta SPA viesnīcā

Apmaksāta nedēļas nogale kādā kaimiņvalsts SPA viesnīcā – tādu dāvanu projektu vadītāja asistente Evija saņēma no sava priekšnieka. «Vārda tiešākajā nozīmē – es biju mēma! Neko tādu negaidīju! Pāris mēnešu strādājot arī virsstundas un brīvdienās, biju gatavojusi lielu un ļoti nozīmīgu projektu. Kā jau asistentei, man tika ļoti daudz «melnā darba» – skraidelēšana pa dažādām institūcijām, tabulu un diagrammu labošana, pārtaisīšana, kopēšana un citādas tehniskas lietas. Biju pārstrādājusies ne pa jokam, bet ne bez rezultāta – projekts tika veiksmīgi īstenots, priekšniecība laimīga, un arī mēs visi priecīgi. Neilgi pēc tam kādā sapulcē man tika pasniegta šī dāvana. Vienkārši par manu darbu. Biju tik gandarīta, ka mani paveiktais ir novērtēts! Parasti jau tādi «melnā darba» darītāji paliek nepamanīti, bet te sajutu vistiešāko uzmanības apliecinājumu savām prasmēm un paveiktajam,» atzīst Evija.

Nepatīkams pārsteigums

Lai cik tas dīvaini pirmajā mirklī šķistu, uzmanības apliecinājumi mēdz būt arī nepatīkami. Precīzāk – pats apliecinājums varbūt ir patīkams, bet tā izrādītājs ne. Cik nav gadījumu, kad sievietes nevar vien atgaiņāties no uzmācīgiem pielūdzējiem. Un otrādi. Kaisles un iegribu pārņemtas, meitenes nolēmušas, ka nolūkotais puisis viņām jāiegūst par katru cenu. Šādos gadījumos pat vismilzīgākais rožu klēpis, ceļojums uz Kanāriju salām vai kas cits, kas citkārt liktos pati brīnišķīgākā dāvana, šķitīs netīkams.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu