Bils Klintons sastāda krustvārdu mīklas

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: smh.com

Bijušais ASV prezidents Bils Klintons debitējis laikraksta «The New York Times» interneta versijā jaunā ampluā – kā krustvārdu mīklas autors. Krustvārdu mīklas tēma ir veltīta aizgājušo gadu popkultūras varoņiem.

Laikraksta atjautības uzdevumu nodaļas redaktors Vils Šorcs savā ievadā raksta, ka B. Klintona sastādītā mīkla no citām atšķiras ar to, ka tajā ietverts krietni vairāk vārdu spēļu, tā esot rotaļīgāka nekā lielākā daļa līdzīgu uzdevumu, vēsta Reuters.

Bijušais prezidents, kurš zināms kā liels krustvārdu mīklu un citādu uzdevumu risināšanas cienītājs (2006. gadā viņš pat filmējās epizodiskā lomā filmā «Wordplay», kas stāsta par šādu prāta urķētāju tikšanos), neesot ticis pārāk apgrūtināts. Speciālisti jau bija uzzīmējuši mīklas režģi un izdomājuši tēmu, un viņam atlicis tikai sarakstīt minamos vārdus un dot pavedienu to atminēšanai. V. Šorcs apgalvojis, ka viņam kā redaktoram īpaši daudz darba neesot bijis. «Es vēlējos, lai būtu jūtama Klintona, nevis mana balss. Es šur un tur mazliet kaut ko pamainīju, bet principā viss, ko izdomāja prezidents Klintons, saglabājās mīklā. Lasot dažus uzvedinošos jautājumus, nākas skaļi smieties. Viņam patiešām ir dotības šajā jomā,» sacījis V. Šorcs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu