Smejies! Lai es varu noteikt, cik seksuāls tu esi...

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Knāķis

Tikai vienā gadījumā no desmit attiecības, kas ir saistošas pretējā dzimuma pārstāvjiem, sākas ar vārdiem. Parasti viss attīstās tikai pēc tam, kad izteiksmīgi ir runājušas acis un ķermeņa kustības. Un ir vēl kāda īpaša bezvārdu komunikācijas metode, bez kuras nekādi neiztikt — smiekli.

Seja var būt gaužām neizteiksmīga, varbūt pat neglīta, taču tā mainās un kļūst pievilcīga, ja to apstaro smaids. Tieši tāpat cilvēks var šķist aplam bailīgs, samulsis un neapķērīgs, bet tikai līdz brīdim, kad sāk smieties. Smiekli, vienalga, vai tie ir skaļi, klusi, dzidri vai piesmakuši, runā savu valodu, un, ja vēl atskan pareizajā vietā un pareizajā laikā, bez vārdiem spēj uzbūvēt sapratnes tiltu starp diviem svešiniekiem.

Protams, jo ilgāk dzīvojam un jo vairāk uzmanības pievēršam dažādu manipulāciju apgūšanai, jo vairāk cenšamies apzināti kontrolēt savu bezvārdu valodu. Tomēr pavisam atteikties no sev raksturīgās smiešanās manieres var tikai ļoti spēcīgas gribas cilvēki, kuriem ir kāds specifisks dzīves uzdevums. Pareizāk, tas, kurš grib melot un izlikties, dara gudri, ja pavisam atsakās no smaida un smiešanās. Normāli mirstīgie turpina smieties un tā rada iespēju kaut ko uzzināt par savu patieso būtību.

Arī smiekliem sava maniere

Ja smejoties tiek piemiegtas acis, tas liecina par līdzsvarotību. Parasti šādu smieklu īpašnieki ir gudri, darbīgi, pašapzinīgi un tendēti uz ilgstošu, noturīgu attiecību veidošanu. Sākt nenopietnu flirtu vienas nakts seksam viņi ir gatavi ļoti reti un tikai tad, ja jūtas droši, ka nekādas miesai un dvēselei postošas sekas šis sakars nenesīs.

Tie, kas parasti smejas ļoti skaļi un ar plaši atvērtu muti, ir ļoti komunikabli, temperamentīgi, kustīgi. Viņiem mēdz būt grūtības ar mērenības ievērošanu itin visā. Vienmēr gatavi sadzīviskam kontaktam, viņi neminstinās arī tad, ja rodas iespēja spert kreiso soli. Taču, kaut arī šādu smieklu īpašniekiem nerodas problēmas attiecību sākšanā, viss var saiet greizi, tiklīdz jāsāk kopdzīve, — šie indivīdi labprāt runā, bet nav iemācījušies klausīties.

Klusi smejas kautrīgie un sirsnīgie cilvēki. Turklāt, ja smejoties tiek noliekta galva, var uzskatīt, ka cilvēks prot kontrolēt savu rīcību, spēj piemēroties jebkurai situācijai un ar viņu iespējams veidot noturīgas, savstarpējas sapratnes piepildītas attiecības. Gadās, ka šo smieklu īpašniekiem ir zināma aizture seksuālajās izpausmēs, taču viss mainās uz labo pusi, kad viņi pārliecinās par partnera nopietnajiem nolūkiem.

Ļoti seksuāli ir tie, kuri smejoties mēdz atmest galvu. Viņiem arī raksturīga ātra un spontāna rīcība, patīk riskēt. Diemžēl viņi bieži kļūdās, izvērtējot citu cilvēku attieksmi pret sevi, un tāpēc piedzīvo zināmus depresijas periodus. Ja šiem cilvēkiem laimējas un viņi savu liktenīgo otro pusīti atrod, tad dāsnākus partnerus grūti iedomāties — tiek dāvināts gan sirds siltums, gan seksuāla bauda un nauda, ja vien tāda ir.

Ja smejoties kādam ir paradums ar mazo pirkstiņu pieskarties lūpām, tas nozīmē, ka viņam piemīt noteikti priekšstati par labo toni, par to, kas ir pareizi un nepareizi, par to, ko drīkst un ko ne — arī seksā. Šos cilvēkus ir grūti mainīt, un, visticamāk, ka kopdzīvē ar šo smieklu īpašnieku nāksies samierināties ar kaut kādām, tikai jūsu divsavienībai uzliktām morāles un ētikas normām.

Pagrūti seksuālas izklaides un novitātes meklēt kopīgi ar to cilvēku, kurš smejoties ar roku piesedz muti. Šāda smiešanās maniere raksturīga īpaši kautrīgajiem, biklajiem un mazvērtības kompleksu pārņemtajiem. Taču, stop! Var gadīties, ka cilvēku piemeklējusi nelaime ar zobiem, bet visur citur viņam viss ir kārtībā.

Ja smejoties cilvēks sarauc degunu, tas liecina, ka viņam ir visai untumaina daba, kā arī sakāpināta emocionalitāte, kas var traucēt ilgstošu un nobriedušu attiecību uzturēšanai. Grūtības var radīt arī šo cilvēku pakļaušanās acumirkļa noskaņai un pārāk biežā uzskatu maiņa. Tādiem indivīdiem viss, kas bija pietiekami labs vēl šorīt, jau vakarā tā kā odīs pēc pelējuma.

Tie, kas smejoties pastāvīgi pieskaras ar rokām sejai vai galvai, mēdz būt sapņotāji, fantazētāji, uz kuriem nebūtu prātīgi paļauties, veidojot nopietnas ģimeniskas attiecības. Tas, ka viņi spēj sagādāt spilgtus baudas mirkļus, diemžēl ne vienmēr kompensē otra partnera vajadzību pēc noturīgas uzmanības.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu