Nevainība — starp kājām vai galvā?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA

Šodien nopirkt var gandrīz visu, arī mūžīgo jaunību un nevainību. Nosacīti. Jo laika mašīnā neiekāpsi un notikumus par nebijušiem nepadarīsi. Zaudēta nevainība ir zaudēta, tāpēc hymen restaurācijas gribētājām komplektā ar šo operāciju vajadzētu veikt arī kādu sīku manipulāciju galvā, kas garantētu atmiņu izdzēšanu par pagātni. Bet citādi...

Pēc nevainības — pie daktera

Mūsdienās nekāds jaunums nav jaunavības plēves atjaunošanas operācija. Pie musulmaņiem tā gan ir aizliegta, gluži tāpat kā aborti, taču nereti to veikt sievietes dodas uz citām valstīm. Nevainības atjaunošanu praktizē arī plastikas ķirurģijas ārsti Latvijā, taču runā par šo procedūru izvairīgi, aizbildinoties, ka šī nav medicīniski tik nozīmīga manipulācija, lai būtu apspriešanas vērta.

«Jā, laiku pa laikam sievietes interesējas par nevainības atjaunošanas operāciju. Zinu, ka šādas operācijas tiek veiktas. Tās izvēlas musulmanietes, kas dzīvojušas Rietumu vidē, pieņēmušas tās dzīvesveidu un tikumus, atgriežoties dzimtenē vai pirms došanās laulībā, sievietes, kuras grasās precēties ar vīrieti, kam reliģija diktē prasības par sievu apņemt meiteni bez seksuālas pieredzes — šīm sievietēm tāda operācija varētu būt aktuāla. Taču neuzskatu, ka ko tādu vajadzētu popularizēt un padarīt par modes tendenci,» uzskata plastikas ķirurgs Tālivaldis Krūmiņš.

Jaunavības plēves atjaunošanas operācija ir samērā vienkārša, un to iespējams veikt pat pusstundas laikā. Ja vien sievietei vēl būs kas saglabājies no jaunavības plēves, pēc operācijas var garantēt gandrīz simtprocentīgu rezultātu. Tas gan iespējams gadījumos, ja sievietei ir bijis neliels skaits dzimumaktu un, protams, viņa nav dzemdējusi. Taču jaunavības plēvi var modificēt arī pilnīgi no jauna.

Operācija parasti tiek veikta vispārējā narkozē, un pēc tās vismaz diennakti jāuzkavējas klīnikā. Šādas manipulācijas cena ir no 200 latiem.

Tā ir zaimošana!

Savās pārdomās par nevainību dalās Ibragims, RTU students no Turcijas, Latvijā dzīvo trešo gadu: «Esmu musulmanis, un mums ir pieņemts, ka, laulībā dodoties, meitene ir jaunava. Modernajā sabiedrībā tam vairs ir nozīme tikai kā tradīcijai, kā rituālam, jo bieži vien jaunais pāris nespēj to kāzu nakti sagaidīt un sagrēko. Sliktāk, ja meitenei pirms topošā vīra ir bijis jau kāds cits. Meitene, kas pirms kāzām nespēj sagaidīt savu īsto vīrieti, nespēs būt uzticīga arī laulības dzīvē.

Protams, man pašam ir bijušas intīmas attiecības. Man šeit ir draudzene, un mums ir arī sekss. Es viņai nebiju pirmais vīrietis, viņa savu nevainību jau bija atdevusi citam. Es par to nebēdājos, jo saprotu, ka jums ir citādi uzskati par šīm lietām. Manas tantes un vecmāmiņas gan ir vecmodīgas un uzskata, ka man jāprec godīga jaunava, bet ja ir liela mīlestība? Es domāju, ka mūsdienās jauniešiem ļoti grūti noturēties, nepamēģinot seksu. Visur tiek piedāvāts sekss — televīzijā, avīzēs, reklāmās, mūzikas kanālos. Vajag milzīgu gribasspēku un pārliecību, lai taupītos kāzām.

Esmu dzirdējis par operāciju nevainības atjaunošanai. Manuprāt, tā ir zaimošana, vīra apkrāpšana. Svarīgi ir, lai meitenei nebūtu pieskāries svešs vīrietis, lai viņas sirdī vīram būtu pirmā vieta. Tāda salāpīta nevainība nekur neder.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu