Jūras bonas svētdien neizdevās uzstādīt (34)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD), Zemessardzes un Robežsardzes pārstāvjiem dažādu problēmu dēļ svētdien neizdevās Daugavā uzstādīt jūras bonas. "Problēmas sagādā lielā straume, kā arī nav pietiekami jaudīgu motorlaivu.

"Bonas tiek savāktas un brauksim nakšņot, jo pa nakti neko darīt nevarēs," pastāstīja VUGD priekšnieka vietnieks Jurijs Kisļaks.

Viņš piebilda, ka rīt no rīta, bet, iespējams, jau šovakar tiks meklēta cita vieta, kur mēģināt veikt nepieciešamos darbus, lai apturētu piesārņojumu.

Pēc Kisļaka vārdiem, Daugavpilī ir atrasta vieta, kur tiek uzstādītas upes bonas. Tāpat viņa rīcība nav informācija par to, ka piesārņojums būtu sasniedzis Latviju.

Valsts vides dienesta direktors Vilis Avotiņš informēja, ka šodien naftas produktu piesārņojums Latviju nav sasniedzis, bet tas, iespējams, varētu notikt šonakt.

Kā ziņots, šodien bonu uzstādīšanā piedalījās 83 cilvēki - Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD), Zemessardzes un Robežsardzes pārstāvji.

Krāslavas rajona padomes priekšsēdētājs Andris Badūns pastāstīja, ka pašvaldība ir gatava Piedrujā viesnīcā izmitināt un ēdināt glābšanas darbos iesaistītos cilvēkus.

Daugavpils Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieks Raimonds Margevičs, informēja, ka gadījumā, ja neizdosies piesārņojumu aizturēt pie Latvijas-Krievijas robežas, līdzīgus dīzeļdegvielas pārtveršanas pasākumus plānots organizēt arī Daugavpilī.

Kā norāda speciālisti, Krāslavai un Daugavpilij šā piesārņojuma dēļ dzeramā ūdens problēmas neradīsies, jo šīs pilsētas izmanto dziļurbumu ūdeni.

Kā iepriekš paziņoja aizsardzības ministrs Atis Slakteris (TP), kurš pašlaik pilda Ministru prezidenta pienākumus, Latviju sasniegs neliels naftas produktu piesārņojums no Baltkrievijas.

Lai gan naftas produktu vada plīsuma dēļ noplūdušas aptuveni 100 tonnas dīzeļdegvielas, Baltkrievijas speciālistiem lielāko daļu piesārņojuma izdevies aizturēt un savākt.

Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma", atsaucoties uz Baltkrievijas vides aktīvistiem, ziņoja, ka plīsušais naftas produktu cauruļvads Baltkrievijā ir nomainīts. Izplūdusī degviela pa meliorācijas grāvi ieplūdusi Ullas upē un pēc tam Daugavā. Lai nepieļautu degvielas ieplūšanu Daugavā, piesārņojuma ceļā izvietotas aizsargbonas. Savukārt krastā izplūdusī degviela apstrādāta ar absorbentiem.

Komentāri (34)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu