Visdabiskākā dzimumakta poza — no aizmugures

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gerdas Fūrmanes zīm.

Dzīvnieku pasaulē tēviņš par mātītes gatavību dzimumaktam spriež pēc aizmugures. Zinātnieki uzskata, ka evolūcijas attīstības sākuma posmā cilvēka vienīgā dzimumakta poza bija no aizmugures.

Anatomiski un fizioloģiski cilvēka dzimumorgāni ir izvietoti tā, ka vislabāk piegul viens otram, mīlējoties pozā sievietei no mugurpuses. Šī pozīcija ir pateicīgāka arī tāpēc, ka sievietes dibena vaigi kalpo kā savdabīgs amortizators, intensīvu seksuālu grūdienu laikā pasargā sievietes dzimumorgānus no traumām, vienlaikus ļaujot arī vīrietim brīvi paust savu kaisli spēcīgu mīlas grūdienu veidā.

Speciālisti joprojām lauž šķēpus, mēģinot atbildēt uz jautājumu, kāpēc sievietei salīdzinājumā ar vīrieti ir tik attīstītas krūtis. Daudzi uzskata, ka evolūcijas sākuma posmā sievietei krūtis nav bijušas attīstītas.

Evolūcijas gaitā, cilvēkam, sākot dažādot savu seksuālo dzīvi ar pozām no priekšpuses, bija nepieciešama kāda pazīme, kas liecinātu, ka sieviete ir gatava seksam, tāpēc viņai attīstījās krūtis. Dzīvnieku mātītēm krūtis pārsvarā nav attīstītas, viņām ir tikai zīdeklis, taču tās lieliski spēj zīdīt savus mazuļus. Arī sievietes ar mazām krūtīm dažkārt spēj bērnu barot pat ilgāk nekā sievietes ar lielām krūtīm.

Lai arī zinātniski tas vēl nav pierādīts, tomēr biologi novērojuši, ka dažu dzīvnieku sugu pārstāvji dzimumakta laikā izjūt kaut ko līdzīgu tam, ko mēs, cilvēki, dēvējam par orgasmu, piemēram, dažas grauzēju sugas dzimumakta laikā izdveš skaņas un emociju iespaidā mēdz arī iekost partnerim. Bet cūkai orgasms varot ilgt pat pusstundu.

Dažu dzīvnieku sugu tēviņiem nemaz nav dzimumlocekļa, piemēram, abiniekiem, arī sliekām — viņas To dara, savijoties kopā, bet dažu zirnekļu sugu tēviņi spermu mātītē ievada ar kājām. Savukārt čūskai dzimumloceklis ir divdaļīgs, šķelts. Akta laikā tās tik cieši savijas kopā, iegulst dzimumatverē, ka nav iespējams atdalīt vienu no otras, nenodarot pāri.

Turpretī kailgliemezim ir abi dzimumi — seksa laikā partneri apmainās ar spermu.

Ziņkārīgie cilvēki dabas pētniekiem parasti uzdod vienu jautājumu: «Bet kā mīlas priekus bauda eži?» Pieglauž adatas un dara To uzmanīgi!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu