Venēcijā godalgotās filmas būs skatāmas Latvijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Publicitātes foto

Drīzumā Latvijā būs skatāmas vairākas Venēcijas kinofestivālā godalgotās filmas, arī festivāla galveno balvu — «Zelta lauvu» — ieguvusī filma «Lust, Caution».

Taivānā dzimušā režisora Anga Lī spiegu trilleris «Lust, Caution» saņēma balvu arī par labāko operatora darbu. Filmas darbība norisinās Otrā pasaules kara laikā Šanhajā, tā izraisījusi pretrunīgu vērtējumu seksa ainu dēļ.

Lī jau pirms diviem gadiem ieguva Venēcijas balvu par filmu «Kuprainais kalns» («Brokeback Mountain»), kas vēlāk saņēma arī ASV Kinoakadēmijas balvu «Oskars».

Kompānija «ACME Film» skatītājiem Latvijā drīzumā piedāvās arī filmu «Redacted», par ko režisors Braiens de Palma saņēma «Sudraba lauvu» kā labākais režisors. Filma šokēja skatītājus ar savu brutalitāti, rekonstruējot 14 gadu vecas irākiešu meitenes izvarošanu un slepkavību, ko 2006. gadā pastrādāja ASV karavīri.

Tāpat Latvijas skatītāji varēs redzēt filmu «I'm Not There» par leģendāro amerikāņu dziedātāju Bobu Dilanu. Šī filma saņēma žūrijas speciālbalvu, bet Austrālijā dzimusī aktrise Keita Blanšeta par lomu filmā, kurā viņa tēlo Bobu Dilanu jaunībā, tika atzīta par labāko aktrisi.

Holivudas zvaigzne Breds Pits negaidīti tika atzīts par labāko aktieri par lomu filmā «The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford». «Zelta lauvu» par mūža ieguldījumu kinematogrāfijā ieguvis krievu režisors Ņikita Mihalkovs.

Festivālā par galveno balvu «Zelta lauvu» sacentās 22 filmas, arī filma «Michael Clayton» ar Džordžu Klūniju, Pola Hegisa drāma «In the Valley of Elah» un trilleris «Sleuth» ar Maiklu Keinu un Džūdu Lovu galvenajās lomās, ko arī ar laiku būs iespējams skatīt Latvijā.

Venēcijas kinofestivāls ir vecākais pasaulē un šogad notika jau 64. gadu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu