JL: jāiesaldē megaprojekti, nevis strādājošo algas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»/R.Oliņš

Partijas Jaunais laiks (JL) Saeimas frakcija uzskata, ka šābrīža krīzes apstākļos nepieciešams «iesaldēt» nesamērīgi lielos valsts pasūtījuma būvniecības projektus, nevis strādājošo algas.

Kā portālu «Apollo» informēja JL Sabiedrisko attiecību konsultante Laila Timrota, JL uzskata, ka pieaugošā inflācija, kas draud ar ekonomikas pārkaršanu, liecina par nepieciešamību steidzami mazināt valsts tēriņus. Tas nozīmē, ka valsts tuvākajā laikā nedrīkst izšķērdēt turpat pusmiljardu latu jaunajai Nacionālās bibliotēkas ēkai, kā arī citiem nesamērīgi dārgiem būvniecības objektiem.

«Diemžēl tā vietā, lai bremzētu augstos inflācijas tempus, ierobežojot valsts tēriņus, kā to vairākkārt ieteikuši gan pašmāju, gan ārvalstu eksperti, Aigara Kalvīša valdība joprojām mēģina labot savas kļūdas uz iedzīvotāju rēķina, paziņojot par nepieciešamību «iesaldēt» valsts sektorā strādājošo algas,» norāda partija.

Jau vēstīts, ka Ministru prezidents Aigars Kalvītis pirmdien intervijā Latvijas Radio teica - lai cīnītos ar pieaugošo inflāciju, tiek pieļauta iespēja «iesaldēt» algas valsts sektorā strādājošiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu