Birks pieļauj iespēju iesaldēt algas pašvaldības struktūrās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Rīgas mērs Jānis Birks pieļauj iespēju iesaldēt algas Rīgas pašvaldības struktūrās, ja tā būs vienota valsts politika, portālu «Apollo» informēja Birka preses sekretāre Inga Spriņķe. Tomēr šāda gadījumā pašvaldībai vajadzētu dot iespēju paturēt tiesības neiesaldēt algas atsevišķu profesiju pārstāvjiem, kuru pašlaik pašvaldībā trūkst.

«Atsevišķās profesijās nevajadzētu iesaldēt algas, jo valda liels darbinieku trūkums. Piemēram, «Rīgas satiksmē» patlaban nav pietiekami daudz šoferu un konduktoru, algu iesaldēšana šo situāciju pasliktinās. Algas vajadzētu paaugstināt kultūras darbiniekiem, piemēram, pašvaldības bibliotēku bibliotekāriem,» sacīja Spriņķe. «Pašvaldības bibliotēkā strādājošs bibliotekārs saņem ap 200 latiem, bet valsts bibliotēkā — ap 400. Ņemot vērā, ka darbs ir viens un tas pats, vai tas ir godīgi?»

Rīgas mēra pārstāve norādīja, ka trešdien premjers Aigars Kalvītis plāno tikšanos ar lielāko pašvaldību vadītājiem, lai vienotos par šo jautājumu. «Nav jēgas algas iesaldēt vienai pašvaldībai, ja tā ir vienota valsts politika, tas būtu jādara visām,» bilda Spriņķe. Viņa sacīja, ka katrā pašvaldībā ar darbiniekiem noslēgti koplīgumi un vienošanās, kas paredz algu pieaugumu, līdz ar to nepieciešams izstrādāt dokumentus, kas nosaka algu iesaldēšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu