Četrās Latvijas pilsētās Eiropas karoga krāsās iemirdzēsies svētku instalācijas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens / LETA

Par godu Latvijas divdesmitgadei Eiropas Savienībā (ES) 1. maijā četrās Latvijas pilsētās - Rīgā, Rēzeknē, Cēsīs un Liepājā - Eiropas karoga krāsās iemirdzēsies svētku instalācijas, informēja Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecības Latvijā Preses nodaļa.

Rīgā instalācija būs redzama pie Brīvības pieminekļa, Rēzeknē - pie Latgales vēstniecības "Gors", Cēsīs - pie Vidzemes koncertzāles, savukārt Liepājā - "Rožu laukumā".

EK pārstāvniecība Latvijā aicina iedzīvotājus un arī pilsētu viesus svinēt Latvijas divdesmitgadi ES. Svētku instalāciju katrā no minētajām vietām veidos lielformāta LED ekrāns, uz kura 1.maijā no plkst.12 līdz 24 varēs vērot video par Latviju un valsts ieguvumiem, esot daļai no ES.

Savukārt laikā no plkst.16 līdz 18 uz akcijas "Latvija mirdz Eiropā" ekrāniem ikviens varēs sekot Latvijas Televīzijas pārraidītajam svētku koncertam "Tu esi mājās. Tu esi ES".

Līdzīga gaismas akcija noritēs vēl 16 ES dalībvalstīs, kur arī par godu līdz šim vērienīgākajai ES paplašināšanas gadadienai, tiks izgaismoti nacionālas un reģionālas nozīmes objekti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu