Vācijas piekrastē izskaloti astoņi kašaloti

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Vācijas Ziemeļjūras piekrastē atrasti astoņi beigti kašaloti, pirmdien paziņojušas Šlēsvigas-Holšteinas federālās zemes vides dienestu amatpersonas.

Visi izskalotie dzīvnieki ir jauni tēviņi, aptuveni tādā pašā vecumā kā 12 viņu sugasbrāļi, kas pirms trim nedēļam tika atrasti citviet Ziemeļjūras krastos. Viņi atrasti guļam krasta sanesu slānī Vatu jūras nacionālajā parkā.

Kopš pagājušā gadsimta deviņdesmitajiem gadiem šai reģionā Dānijas, Vācijas un Nīderlandes krastos izskaloti kopumā 82 beigti kašaloti.

Kā norādīts paziņojumā, kašalotu tēviņi ziemu pavada Atlantijas okeāna ziemeļdaļā, bet migrācijas laikā atsevišķi dzīvnieki mēdz iemaldīties seklajos Ziemeļjūras ūdeņos. Tur šiem lielajiem jūras zīdītājiem ir grūti izmantot savas eholokācijas spējas, tādēļ tie nereti tiek izskaloti krastā.

Vides aizsardzības organizācijas vaļu bojāeju skaidro arī kuģu un naftas platformu radītajiem trokšņiem, kas vaļiem apgrūtina orientēšanos.

Kašaloti ir lielākie vaļveidīgo kārtas zobvaļu apakškārtas pārstāvji. Tie var sasniegt 20 metru garumu un svērt vairāk nekā 50 tonnas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu