Dzīvnieku atstāšana saulē stāvošā auto viņiem var beigties letāli (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dzīvnieka atstāšana slēgtā automašīnā, kas atstāta saulē, tam var beigties letāli, informēja Rīgas Zooloģiskā dārza Informācijas nodaļā.

Mašīnas uzkaršana var novest pie ātras dzīvnieku pārkaršanas, kā rezultātā dzīvnieks var iet bojā. Tāpat nedrīkst dzīvnieku bez uzraudzības atstāt peldamies ūdenstilpēs.

Rīgas Zooloģiskajā dārzā skaidroja, ka dzīvnieki karstā laikā ir spējīgi paši par sevi parūpēties - tie meklē ēnainas vietas un ūdeni. Tomēr mājdzīvniekiem, kas pakļauti cilvēku lēmumiem un rīcībai, jāvelta palielināta uzmanība.

Lai gan tiek novērots, ka dzīvnieki karstā laika ietekmē kļuvuši daudz mazkustīgāki, augstā temperatūra maz ietekmē viņu dzīvotspēju.

Kā paskaidroja Latvijas Dabas muzeja pārstāvis Dmitrijs Boiko, karstais laiks neietekmē arī putnus. Ja karstuma ietekmē putni gājuši bojā, to skaits tomēr nav liels un būtiski neatšķiras no citām vasarām.

Boiko norādīja, ka lielāku iespaidu uz Latvijas putnu populāciju atstājis aukstais jūnijs, kad lietus un vēja dēļ putniem tika traucēta ligzdošana.

Karstums ietekmējis vienīgi dzīvnieku aktivitāti - tie kļuvuši mierīgāki un mazkustīgāki. Tāpat tie vairāk atrodas ēnainās vietās.

Tāpat Boiko uzsvēra: ja kāds vēlas vērot putnus, tad tas ir jādara agrā rītā vai vēlā vakarā, kad gaisa temperatūra ir kritusies. Dienas laikā putni slēpsies ēnainās vietās vai lapotnēs, kas apgrūtinās novērošanu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu