Taizemietis aizturēts par ziloņiem nāvējoša elektriskā žoga ierīkošanu

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Taizemē ceturtdien tika aizturēts lauksaimnieks pēc viņa atzīšanās elektriskā žoga ierīkošanā, kura dēļ dzīvību zaudējuši trīs ziloņi, paziņoja policija.

Divas ziloņu mātītes un viens tēviņš trešdien tika atrasti beigti pie ciema dīķa Kaengkračanas nacionālā parka tuvumā Pračuaphirihanas provincē.

Policija sākumā uzskatīja, ka ziloņi saindējušies, ēdot ar pesticīdiem apsmidzinātu ražu. Tagad policija uzskata, ka biezādainie dzīvnieki nobeigušies no elektrošoka.

46 gadus vecais fermeris Sompongs

Japakdi ir atzinies, ka ierīkojis elektrizētu žogu ap ciema dīķi, lai ziloņi nepiekļūtu šī dīķa ūdenim.

«Viņš sacīja, ka apjozis ūdenskrātuvi ar [elektrizētu] stiepli, lai novērstu ziloņu lēkšanu dīķī,» sacīja policijas majors.

«Viņam draud apsūdzības apdraudēta vai aizsargājama dzīvnieka nogalināšanā, par ko paredzēts cietumsods līdz četriem gadiem vai 40 tūkstošu bātu (1064 eiro) naudassods,» piebilda policists.

Saskaņā ar policijas ziņām šie ziloņi bija 10, piecus un divus gadus veci.

Taizemē ir apmēram 2500 savvaļas un 4000 pieradinātu ziloņu.

Savvaļas ziloņi parasti dzīvo nacionālajos parkos, bet bieži iesaistās konfliktos ar parku apkaimes iedzīvotājiem, kuri mēģina aizsargāt savus lauksaimniecības kultūru sējumus.

Pagājušajā mēnesī pieradināts zilonis nogalināja 28 gadus vecu vīrieti un ievainoja viņa kolēģi, kad viņi pusdienoja pludmales restorānā Taizemes austrumos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu