Putnu vērošanas sacensības šogad notiks 13. un 14.septembrī

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Daiga Kļanska / LETA

Trešās putnu vērošanas sacensības «»Latvijas Valsts mežu» Putnu rallijs 2014» notiks 13.septembrī un 14.septembrī, uzzināja organizācijā «Latvijas Putnu fonds».

Komandām būs jāierodas 13.septembrī plkst.10 AS «Latvijas Valsts meži» tūrisma un rekreācijas centrā «Spāre»- «Dumbri», Talsu novadā. Starts sacensībām plānots plkst.11., bet noslēgums būs 14.septembra plkst.13.

Putnu rallija sacensību teritorija būs Kurzeme un Zemgale. Sacensību laikā to dalībnieki varēs izmantot autotransportu, sabiedrisko transportu un citus mehāniskos transporta līdzekļus. Tomēr katra komanda drīkst izmantot tikai vienu transportlīdzekli.

Lai iekļautu sacensību laikā novēroto vai dzirdēto putnu sugu un pasugu sarakstā, vismaz trīs komandas dalībniekiem pārliecinoši jānosaka putna suga vai pasuga vizuāli vai audiāli, turklāt vismaz trīs dalībniekiem ir jāredz vai jādzird viens un tas pats īpatnis. Sacensību dalībniekiem gan būs aizliegts izmantot ierīces putnu balsu atskaņošanai putnu pievilināšanai un provocēšanai. Tomēr pašiem sacensību dalībniekiem ir atļauts atdarināt putnu balsis, izmantojot savu balsi.

Uzvarētājs tiks noteikts pēc visvairāk reģistrēto putnu nominālsugām. Ja vairākām komandām sakritīs novēroto nominālsugu skaits, par uzvarētāju tiks atzīta tā komanda, kuras sarakstā būs visvairāk novēroto unikālo sugu.

Sacensību nolikumā teikts, ka piedalīties drīkst pilngadīgas personas. Komandā drīkst būt no trim līdz pieciem dalībniekiem. Ņemot vērā, ka šīs ir starptautiskas sacensības, no Latvijas piedalīsies piecas komandas, bet ārvalstu komandām tiks rezervētas piecas vietas. Jauktas dažādu valstu komandas tiks uzskatītas par ārvalstu komandām. Gadījumā, ja sacensībām nepieteiksies piecas ārvalstu komandas, tiks reģistrētas arī komandas no Latvijas.

Reģistrācija sacensībām notiks līdz šā gada 15.augustam.

Pagājušajā gadā sacensībās uzvarēja komanda no Igaunijas «Estbirding», kas sacensību laikā reģistrēja 160 putnu sugas. Sacensību pirmajā gadā - 2012.gadā, kad piedalījās četras komandas, - uzvarēja «Latvijasputni.lv» komanda, reģistrējot 137 putnu sugas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu