Putnu dienās būs iespēja redzēt reto sarkankakla zosi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Nedēļas nogalē notiks tradicionālās pavasara putnu dienas, kurās būs iespēja novērot reti sastopamo sarkankakla zosi un piedalīties putnu vērošanas skrējienā. Kopumā putnu dienās 12.aprīlī un 13.aprīlī paredzēti 15 bezmaksas pasākumi, kas notiks dažādās vietās visā Latvijā.

Jūrmalā sestdien, 12.aprīlī, būs iespēja piedalīties putnu vērošanas ekskursijā uz Slokas ezeru kopā ar ornitologu, dažādas aktivitātes notiks Ķemeros pie meža mājas. Arī Rīgas apkārtnē, mežos un uz Mangaļsalas mola paredzēta putnu vērošana. Līgatnē pastaigas laikā notiks putnu klausīšanās, bet Dvietes dabas parks putnu vērošanu apvienos ar desmit gadu jubilejas svinībām.

Sestdien ar putnu vērošanu saistīti pasākumi notiks arī Saldus novada Sātiņu zivju dīķos, Kolkas ragā, Salacgrīvas novada Randu pļavās un Rāznas nacionālajā parkā.

Svētdien, 13.aprīlī, putnu vērošanas pastaiga notiks Rīgā, Daugavgrīvas apkārtnē. Jelgavas novada Svētes palienē putnu vērošanas speciālisti sola iespēju redzēt daudz ūdensputnu, tostarp arī reti sastopamo sarkankakla zosi. Savukārt Līgatnē notiks putnu klausīšanās skrējiens - tas būs aptuveni desmit kilometrus garš maršruts, kurā būs iekļautas putnu klausīšanās pauzes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu