Prinss gatavojas iesūdzēt savus fanus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: celebrities.com

Popmūziķis Prinss piedraudējis, ka iesūdzēs tiesā savus fanus, ja tie no pašu izveidotajām interneta vietnēm neizņems publicētās dziedātāja fotogrāfijas.

Fanu organizācija «Prinsa fanu apvienība», kurā apvienojušies dziedātāja talanta pielūdzēji, protestējot apgalvo, ka Prinss mēģina «atbrīvoties no kritiskiem komentāriem», kā arī «pārkāpj vārda brīvību», ziņo BBC.

Jau septembrī ekscentriskais Prinss iesūdzēja tiesā interneta vietnes «YouTube» uzturētājus, pieprasot izņemt no aprites viņa Londonas koncertu ierakstus. Tagad dziedātājs pieprasa, lai viņa fani no savām interneta vietnēm izdzēš visas fotogrāfijas, zīmējumus, albumu vākus, dziesmu tekstus un visu citu, kas saistīts ar Prinsa vārdu. Mūziķis aizliedzis arī publicēt fanu fotogrāfijas, kurās redzami tetovējumi ar dziedātāja simbolu.

«Problēma slēpjas tajā faktā, ka šīs interneta vietnes izmanto Prinsa fotogrāfijas, uz kurām autortiesības ir tikai viņam,» paziņojuši Prinsa juristi. «Galu galā lēmumu, kādu informāciju publiskot faniem, pieņem pats dziedātājs.»

Tajā pašā laikā kāds «Prinsa fanu apvienības» pārstāvis, vēloties palikt anonīms, apgalvo, ka interneta vietnes nav pārkāpušas likumu. «Mēs ievērojam autortiesības. 80% materiālu, kas izvietoti mūsu mājas lapās, nepieder Prinsam. Mēs publicējam fotogrāfijas no koncertiem, un šīs autortiesības pieder pašiem fotogrāfiem.» Apvienības pārstāvis uzsver arī to, ka visas interneta vietnes ir izveidotas par fanu līdzekļiem, un nav komercuzņēmumi. «Mājas lapas ir radījuši fani citiem faniem, un tas nozīmē to, ka Prinss tagad uzbrūk paša pielūdzējiem,» piebilst Prinsa fanu pārstāvis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu