Ar šokolādi septītajās debesīs

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kā šokolāde garšo, visi zina, bet kādas sajūtas tā raisa, kad to iemasē ādā, izjutuši nedaudzi. Latvijā šokolādes masāža ir samērā jauns un gana interesants masāžas veids. Par to stāsta «Veselības centra 4» filiāles «4. dimensija» ārste masiere Laila Vaivode.

Klusināta, relaksējoša mūzika, un pār tavu ķermeni līst siltas šokolādes straumītes, kuras smaržo, mazliet kairina ādu, un pēc mirkļa meistares rokas tās maigi iemasē ādā – patīkami ļauties šādām sajūtām. Šokolādes masāža ir ne tikai aromātiska un relaksējoša, bet arī veselīga. Senie maiji bija pirmie, kas atklāja šokolādi kā spēka un iedvesmas avotu. Šodien tā ir kļuvusi par modīgu ādas kopšanas līdzekli, un procedūras ar šokolādi, kas pasaulē jau kļuvušas par apsēstību, nu pieejamas arī Latvijas skaistumkopšanas iestādēs.

– Visvairāk klientu ir Valentīndienā. Draugi ar šokolādes masāžu iepriecina viens otru vecmeitu un vecpuišu ballītēs, kā arī citās svētku reizēs, – teic ārste masiere Laila Vaivode. – Kāpēc lai šokolādes masāža nekļūtu par negaidīti jauku pārsteiguma dāvanu jūsu mīļotajam cilvēkam Ziemassvētkos? Nedomājiet, ka masāžu izmanto tikai sievietes, tā iepatikusies arī vīriešiem. Kakao veicina laimes vielas endorfīna izstrādāšanos smadzenēs, kas remdina sāpes, atbrīvo no negatīvām emocijām, novērš nogurumu un visbeidzot vērš cilvēku laimīgāku.

Šokolāde satur organismam svarīgus mikroelementus – dzelzi, kalciju, magniju – un vitamīnus A, B1, C, D un E. Augstas kvalitātes šokolādē arī taukvielas ir draudzīgas cilvēka organismam un nesatur holesterīnu, līdz ar to neaizsprosto asinsvadus.

Ir maldīgs priekšstats, ka piena un baltās šokolādes ir veselīgākas. Tās satur mazāk nekā 20% kakao, toties tajās lielā daudzumā ir cukurs un citas vielas, kuras nav vēlamas mūsu organismam. Toties melnās šokolādes sastāvā ir vismaz 60% kakao un minimāls cukura daudzums.

Masāžas kustības pārsvarā ir relaksējošas, tiek atbrīvota muskulatūra, savilktās, sasprindzinātās ķermeņa vietas, uzlabota asinscirkulācija un veikta limfodrenāža. Gan caur ādu, gan ar ožu organisms uzņem reģenerējošas vielas.

Šokolādes masāža ilgst aptuveni stundu vai pusotru un maksā no Ls 32 līdz Ls 35.

Pieredze

Uzņēmēja Laura Dzelzīte: – Patīkamas izjūtas rada siltā telpa ar siltās šokolādes aromātu un relaksējošo fona mūziku. Vienīgi pēc masāžas ir nedaudz nepatīkami, kad jānomazgā brūnā šokolādes kārta. Taču, ja ir iespējas, no šā šokolādes prieka nevajadzētu atteikties, jo pēc masāžas paliek tikai labāk.

Ieguvumi

1.Relaksējošs, uzmundrinošs process, kurš mazina nemieru, spriedzi un uzlabo garastāvokli.

2.Ādu apgādā ar nepieciešamajām barības vielām, mikroelementiem un vitamīniem.

3.Attīra ādu, vēršot to gludāku, maigāku, un izlīdzina sejā mīmikas krunciņas.

4. Ādu papildus atsvaidzina, mitrina un tonizē.

5.Labvēlīgi iedarbojas uz vielmaiņu.

6.Rada erotiskas sajūtas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu