Kāpēc sieviete ļauj sevi krāpt?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA

Kādā nominācijā sieviete jūtas vinnētāja, ja tiek visu mūžu krāpta? Uzklausīsim mūsu pašu sabiedrības pārstāvju pārdomas par šo tēmu.

Cik cilvēku, tik viedokļu...

• Tas ir viens no mazohisma paveidiem un pilnīga necieņa pret sevi.

• Sievietēm, kas ļauj sevi krāpt, ir zems pašvērtējums. Kas gan cits?

• Varbūt sievietei, kas ļauj sevi krāpt, pašai ir mīļākais? Tad jau sanāk saskanīga ģimenīte.

• Iespējams, ka sieviete, kas pieļauj, ka viņu krāpj, ļoti mīl savu vīru un saprot, ka vienīgais veids, kā šo vīrieti paturēt savā tuvumā, ir pievērt acis un nepievērst uzmanību viņa sānsoļiem. Vīrs laikam no ģimenes pavisam prom arī nemaz negrib iet. Viņam tā dzīvot ir ērti.

• Es neatbalstu neuzticību, īpaši tad, ja vīrietis neprot smuki nošļūkt pa kreisi tā, lai sieva par to nezina. Bet vai tad vienīgais, kas saista ģimeni, ir jūtas? Vai vīram noteikti ir jāguļ tikai ar vienu sievieti? Man šķiet, ka kopdzīvē cilvēkus saista daudz kas cits, nevis tikai monogāmija.

• Vislabāk ir tad, ja partneri viens otram neko nesola, tad nav arī jāmelo. Ja abi ir vienojušies par savu attiecību brīvo veidu, tad neviens netiek krāpts. Ir ne mazums grāmatu par laimīgām poligāmām attiecībām.

• Iespējams, ka dažas sievietes nepazīst tādu rakstura iezīmi kā greizsirdība. Viņas uzskata, ka neviens nevienam nepieder. Tās ir sievietes ar augstu pašvērtējumu.

• Manuprāt, sievietes, kas ļauj sevi krāpt, dzīvo pēc principa — kaut vai s..., bet mans! Iespējams, ka tās ir sievietes ar tik augstu pašvērtējumu, ka ragi uz galvas viņām šķiet papildinājums ikdienas frizūrai. Es gan nespēju iedomāties, kā spētu saglabāt savu pašcieņu, dzīvojot kopā ar apvazātu veci...

• Acīmredzot dažām sievietēm vīra sānsoļi nešķiet tik nozīmīgi, lai izjauktu stabilo ģimenes dzīvi. Katram pārim laikam savs attiecību modelis.

• Ja vīrs mani krāptu, es sakrāmētu viņa koferīti un vēl uzliktu viņam pa simtniekam uz katra pleca, lai ātrāk pazūd prom no manām acīm. Tas jau ir gļēvulis, nevis vīrietis, kas krāpj divas sievietes — sievu un mīļāko!

• Diemžēl mūsu sabiedrībā ir ļoti daudz sieviešu, kuras pieķeras pie viena vīrieša kā pie pēdējā salmiņa savā dzīvē un baidās, ka bez viņa nespēs dzīvot. Varbūt viņām šķiet, ka viņas nevienam citam vīrietim vairs nebūs vajadzīgas.

• Sieviete, kas paliek kopā ar vīrieti, kurš viņu ir nodevis, bieži vien ir atkarīga no šīm attiecībām. Kā visas atkarības, arī šī ir jāārstē.

• Ja vīrs nepamet savu sievu, tad, pēc vīriešu saprašanas, sieva viņam ir galvenā, vissvarīgākā. Mīļākā(-ās) ir tikai seksam, un tas vīrietim ir tas pats, kas aiziet uz tualeti un nokārtot savas fizioloģiskās vajadzības.

• Savulaik kāda sieviete, kuru vīrs atklāti krāpa pa labi un pa kreisi, krūtis lepni izgriezusi man teica: «Ka tik vīrietis mājās!»

• Dzīvojot kopā ar savu oficiāli pielaulāto, bet neuzticīgo vīru, arī sievai vismaz šad tad kāds kniebiens gadās, citādi, iespējams, būtu jāpaliek bešā vai jāliek lietā vibrators.

• Sieviete, kas ļauj sevi krāpt, ir iejūgusies savā vezumā un velk to. Jūtas pret vīru, visticamāk, sen jau ir zudušas. Atrast sev citu vīrieti? Iespējams, ir bail, ka tas atkal krāps.

• Kādreiz es domāju, ka ģimenes saglabāšana par katru cenu ir lielākā vērtība, ka tās vārdā jāaizmirst kaislība un aizraušanās. Tad man beidzot piegriezās vīra sānsoļi, apnika domāt tikai par ģimenes saglabāšanu. Šobrīd mēs laimīgi dzīvojam katrs savu dzīvi. Mana bijušā vīra tagadējā sieviete, ar kuru viņš mani reiz krāpa, tagad viņu ļoti rūpīgi pieskata, jo labi zina, ar ko ir sapinusies. Maz ticams, ka viņa spēj būt laimīga.

• Ar vīru dzīvot kopā tomēr ir ērtāk. Savu reizi viņš virtuvē pieskrūvē kādu plauktiņu, kādreiz aizved bērnus uz kino.

• Zinu vairākus gadījumus, kad vīrs krāpj savu laulāto, bet abi turpina dzīvot kopā. Vienā gadījumā abus kopā ilgi saturēja manta un bērni, bet pēc laika pāris tomēr izšķīrās. Citā gadījumā vīrs pret savu sievu izturas tik maigi un uzmanīgi, kā, piemēram, Imants Kalniņš pret savām sievām. Sieva piedod vīra sānsoļus, lai tikai būtu kopā ar šo vīrieti. Trešajā man zināmajā gadījumā vīrs kopā ar citu sievieti mēdz pazust pat uz divām trim dienām, bet sieva apgalvo, ka mīl viņu, un visu piedod...

• Ir tādas sievas, kuras piecieš savu tekuli, cieš kopdzīvē ar viņu un zina, ka tā būs visu mūžu. Viņas ir pat lepnas, ka netiek pamestas. Tas, ka vīrs pēc kārtējā izmestā līkloča vienmēr atgriežas mājās, viņām ir nozīmīgs kritērijs. Ir arī tādas sievietes, kas apzināti izvēlas dzīvot laimīgā neziņā. Viņām var pat uz paplātes pienest pamatotus pierādījumus par vīra neuzticību, bet viņas tos negrib dzirdēt un neieredz paziņas un draugus, kas cenšas viņām atvērt acis.
 
• Dusmojos uz savu draudzeni, kura pieļauj, ka vīrs viņai dara pāri. Viņa patiešām tic, ka vīrs reiz mainīsies. Patiesībā viņš nemainīsies nekad. Jāmainās ir pašai sievietei — jāsāk sevi cienīt, jāatrod sev citas intereses. Ja sieviete saņemas un tiek vaļā no sava pāridarītāja, viņa atplaukst un spēj dzīvot daudz kvalitatīvāku dzīvi. Zinu sievietes, kas pēc atbrīvošanās no gadiem ilgas laulības nastas, atplaukst kā puķes, un viņu dzīves pieredze rada viņās vēl lielāku šarmu un pievilcību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu