Makrons pauž, ka ir gatavs radikālam solim, lai aizsargātu Eiropu no Krievijas (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Francijas prezidents Emanuels Makrons Sorbonnas universitātē Parīzē 2024.gada 25.aprīlī
Francijas prezidents Emanuels Makrons Sorbonnas universitātē Parīzē 2024.gada 25.aprīlī Foto: AP/Scanpix

Francijas prezidents Emanuels Makrons paziņoja, ka ir gatavs apspriest Francijas kodolgalviņu izmantošanu kā daļu no "Eiropas aizsardzības pret Krievijas draudiem", vēsta "Politico" un "Meduza".

"Es atbalstu šīs diskusijas uzsākšanu, kurā būtu jāiekļauj pretraķešu aizsardzība, tālā darbības rādiusa raķetes, kodolieroči tiem, kam tie ir vai kam savā teritorijā ir ASV kodolieroči. Francija saglabās savu specifiku, bet ir gatava sniegt lielāku ieguldījumu Eiropas zemes aizsardzībā," Makrons sacīja intervijā reģionālajam medijam "The Ebra press group".

Izdevums atgādināja, ka Francija, kurai ir aptuveni 300 kodolgalviņas, ir vienīgā kodolvalsts ES.

Izdevums "Politico" norāda, ka Francijas prezidents pēdējā laikā ieņem arvien stingrāku nostāju pret Krieviju. Tajā pašā laikā šī nav pirmā reize, kad Makrons ir izteicies, ka viņš ierosina izmantot Francijas kodolieročus Eiropas Savienības aizsardzībai.

Pirmo reizi viņš to pieminēja 2020. gadā, kad aicināja sākt "stratēģisku dialogu" par "Francijas kodolieroču atturēšanas līdzekļa lomu Eiropas kolektīvajā drošībā". Tādējādi viņš centās uzsākt diskusiju par šo jautājumu ar Vāciju, kas savā teritorijā ir izvietojusi ASV kodolieročus.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu