Seile, Laicāns un Kursīte oficiāli izstājas no TB/LNNK

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Saeimas deputāti Anna Seile un Gunārs Laicāns pirmdien iesnieguši iesniegumus par izstāšanos no apvienības «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK (TB/LNNK) valdes un Saeimas frakcijas, aģentūru LETA informēja Laicāns. Līdz ar viņiem no partijas izstājusies arī valdes locekle Janīna Kursīte.

Pēc abu deputātu aiziešanas TB/LNNK frakcijā paliek pieci deputāti, kas ir minimālais skaits, lai frakcija varētu pastāvēt.

Kursīte ir nākamā kandidāte iekļūšanai Saeimā, ja stāsies spēkā notiesājošs spriedums TB/LNNK deputātam Jurim Boldānam. Kursītei nonākot Saeimā, TB/LNNK frakcija papildinājumu negūtu.

Seile un Laicāns vēl vēlas tikties ar premjeru Ivaru Godmani (LPP/LC), lai informētu par savu vēlmi turpmāk darboties kā ārpusfrakciju deputātiem, tomēr atbalstot Godmaņa valdību.

Kā ziņots, Seile un Laicāns par TB/LNNK rindu pamešanu izšķīrās pēc tam, kad partiju atstāja Eiropas Parlamenta deputāts Ģirts Valdis Kristovskis.

Kristovskis un «Jauno laiku» pametusī Saeimas deputāte Sandra Kalniete oficiāli paziņojuši par jaunas partijas veidošanu. Kā apstiprināja Kalniete, jaunajā partijā gatavi piedalīties vēl trīs Saeimas deputāti, kuri izstājās no JL: Kārlis Šadurskis, Ina Druviete un Ilma Čepāne. Tāpat viņa cer, ka jaunajam politiskajam spēkam pievienosies JL pametušie reģionālie līderi. Savukārt Kristovskis cer, ka jaunajam politiskajam spēkam pievienosies TB/LNNK atstājušie politiķi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu