Strancis cer, ka Štrama un Janitas aizturēšana ir atsevišķs gadījums

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Rīgas Domes Pilsētas attīstības departamenta direktors Pēteris Strancis cer, ka Viļņa Štrama un Raimonda Janitas aizturēšana aizdomās par kukuļņemšanu ir tikai atsevišķs gadījums un situācija departamentā ir uzlabojusies.

«Ļoti ceru un gribētos ticēt, ka tas bija atsevišķs gadījums,» šorīt intervijā telekompānijas LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja Strancis.

Viņš pauda pārliecību, ka situācija ar korupcijas risku apkarošanu Pilsētas attīstības departamentā un tā struktūrās kopš 2006. gada ir būtiski uzlabojusies. Kopumā departamentā kopš tā laika veiktas 12 pārbaudes un situāciju analizējušas dažādas struktūras — no Valsts kontroles līdz drošības iestādēm.

«Attīstības departaments ir viena no visvairāk pārbaudītajām Rīgas Domes struktūrvienībām,» uzsvēra Strancis.

Pastiprināta uzmanība šajā laikā pievērsta būvprojektiem — būvvaldei un būvinspekcijai. Lēmumu pieņemšana izveidota tā, lai par nopietniem jautājumiem lemtu plašs personu loks un veto tiesības būtu arhitektiem.

Pilsētas attīstības departamenta vadītājs norādīja, ka pēdējās aizturēšanas un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietnieces Jutas Strīķes paziņojumi par vēršanos pret kukuļņemšanu ir ļoti labs preventīvs pasākums. Viņš cer, ka notiekošais veicinās arī sabiedrības uzticēšanos.

Komentējot Štrama pienākumus padomnieka amatā Rīgas Domē, Strancis skaidroja, ka viņš nodarbojies tikai ar Rīgas Ziemeļu transporta koridora projektu.

Kā ziņots, Strīķe vakar paziņoja, ka rodas priekšstats, ka korupcija Rīgas Domē ir sistēmiska.

KNAB pagājušajā nedēļā aizturēja bijušo Rīgas Domes Pilsētas attīstības departamenta direktoru Štramu, kas tiek turēts aizdomās par starpniecību 65 000 eiro (45 700 latu) kukuļa došanā.

Apcietināts arī nu jau bijušais Rīgas Domes Pilsētas attīstības departamenta Administrācijas vadītājs Janita. Arī Janita tiek turēts aizdomās par starpniecību 65 000 eiro kukuļa došanā Rīgas Domes amatpersonām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu