KNAB par kukuļņemšanu aiztur vēl vienu RD amatpersonu [papildināta]

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki otrdien aizdomās par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu aizturējuši Rīgas Domes (RD) Labklājības departamenta amatpersonu, portālu «Apollo» informēja KNAB.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka aizturētais ir Labklājības departamenta Juridiskās nodaļas vadītājs Orlando Rozens. Informācija partijas «Saskaņas centrs» (SC) mājaslapā liecina, ka Rozens ir šīs partijas biedrs.

SC līdzpriekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs aģentūrai LETA apliecināja, ka Rozens ir apvienībā SC ietilpstošās viņa vadītās partijas «Jaunais centrs» biedrs. «Tikko mēs saņemsim oficiālu informāciju par Rozena aizturēšanu aizdomās par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu, partijas vadība lems par viņa izslēgšanu,» teica Dolgopolovs.

KNAB rīcībā esošā informācija dod pietiekamu pamatu uzskatīt, ka aizturētā RD amatpersona materiālus labumus prettiesiski pieprasījusi un pieņēmusi vairākkārt.

Kriminālprocesa izmeklēšanas gaitā aizturētas vēl divas personas — viena par kukuļdošanu, otra — par starpniecību kukuļošanā.

Kriminālprocesa materiāli liecina, ka kukulis pieprasīts un pieņemts par to, lai nodrošinātu konkrētam uzņēmumam uzvaru kādā pašvaldības iepirkumā būvniecības jomā.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas izpilddirektora Andra Grīnberga preses sekretārs Uģis Vidauskis, Grīnbergs piedalījies kā pārstāvis no pašvaldības vakar vakarā notikušajā kratīšanā Labklājības departamenta telpās. Viņš apstiprina, ka aizturētā persona ir Rozens.

Pirmstiesas izmeklēšana turpinās, un patlaban plašāka informācija netiks sniegta.

Jau ziņots, ka februārī par kukuļošanu aizturēti bijušais RD Pilsētas attīstības departamenta direktors Vilnis Štrams un bijušais departamenta administrācijas vadītājs Raimonds Janita.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu