Tavs vīrs iet pie prostitūtām!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš/Erots

Kā jūs reaģētu, ja uzzinātu, ka jūsu vīri regulāri dodas pie prostitūtām? Un ko darītu, ja izrādītos, ka sieva piekopusi šo amatu?

Dīvaini, bet 90% no aptaujātajiem nevēlējās atbildēt, apgalvojot, ka uz viņiem tas nevar attiekties. Sievietes bija atsaucīgākas par vīriešiem. Vai tāpēc, ka spēkā ir teiciens: suns zina, ko ēdis?

Inese, precējusies, strādājoša divu bērnu mamma:

— Man šķiet, ka šī problēma ir aktuālāka lielās pilsētās ar strauju dzīves ritmu un lielāku atsvešinātību starp cilvēkiem. Ja vīrietis šīs gaitas gribēs no tuviniekiem slēpt, viņam būs lielāka iespēja to izdarīt. Ja ir kādas problēmas laulībā, vieglāk ir paņemt kaut ko jaunu, nekā ieguldīt darbu, labojot veco.

Domāju, ka vīrieši diezin vai seksu ar prostitūtu uzskata par sievas krāpšanu... Man grūti iztēloties, ka mans vīrs varētu izklaidēties ar pērkamām sievietēm. Bet ja tā notiktu, patiesībā būtu ļoti labi, ja es to nemaz neuzzinātu!

Kristīne, precējusies, divu bērnu mamma, pašlaik nestrādā:

— Kad vīrietis nesaņem no savas sievas sievišķo enerģiju, viņš vai nu izmanto donorus (prostitūtas vai mīļākās), vai sāk dzert, pastiprināti ilgi un daudz strādāt, vēlu nākt mājās.

Labākajā gadījumā — meklē veidu, kā pašam kļūt par vīrieti un spēt palīdzēt savai sievai kļūt par sievieti. Esmu nesen sev atklājusi vēdismu un līdz ar to — atklājusi sevi kā sievieti, un saprotu, ka tā ir mana vislielākā laime.

Agrāk centos kļūt par vīrieti — realizēties ārpus mājas, bet sievietes lielākais uzdevums ir harmoniskas mājas gaisotnes radīšana un tikai tad, ja mājās ir mīļums, siltums un gaisma, sieviete var iet strādāt darbu, kas patīk, kas ir dvēseles bagātināšanai. Un tad, ja mājās ir harmoniska gaisotne, vīrietim nebūs vajadzības strādāt līdz vēlai naktij, pavadīt daudz laika ar draugiem vai dzert, izmantot prostitūtu pakalpojumus un tā tālāk.

Ko es darītu, ja uzzinātu, ka mans vīrs iet pie prostitūtām? Tā kā esmu savas dzīves brīnumdare, es meklētu cēloņus, ar ko es būtu varējusi radīt šādu situāciju un ko no tās varu mācīties.

Katrā cilvēkā ir divas enerģijas — iņ un jaņ — sieviešu un vīriešu. Harmoniski būtu, ka attiecīgā dzimuma cilvēkā ir 70% savas un 30% pretējā dzimuma enerģijas. Taču tagad daudziem ir citādi — sievietēs dominē vīrišķā enerģija, bet vīriešos — otrādi. Turklāt jau piedzimstot bērni redz šos aplamos tēlus, un puikas redz, kāds ir tēvs — bez rakstura, pasīvs, paklausīgs, bet māte kā kareivis. Un tālāk nes to visu arī savā dzīvē — atrod sev tādu stipru sievu, pats paliek mīksts un labi vēl, ja arī maigs. Tādiem cilvēkiem ir grūti atrast savu vietu dzīvē un piepildījumu attiecībās.

Aija, precējusies, strādā un audzina dēliņu (vēlējās palikt anonīma):

— Kamēr tas neietekmē ģimenes budžetu un morālo atbildību pret ģimeni, lai tik iet pie prostitūtām, ja jau tam vīrietim vajag, — tomēr labāk nekā mīļākā... Prostitūta tomēr necentīsies vīru nocelt, padarīt par savu īpašumu, izspiest no viņa briljanta gredzenu un ūdeļādas kažoku. Prostitūta nepretendēs uz statusu viņa dzīvē. Rupji runājot, tas ir tāds pats serviss kā, piemēram, nomazgāt mašīnu.

Iemesls, kāpēc izklaidējas ar pērkamām dāmām, noteikti katram savs, bet lielākoties noteikti tāpēc, ka citi tā dara vai arī sieva tiešām ir svētule, kam tikai viena poza pieņemama.

Mūsdienās pieņemts uzsvērt, ka seksam ir ārkārtīgi liela loma dzīvē — to visur skandina tieši un zemtekstā. Tu nevari atvērt rīta laikrakstu, lai tur priekšā nebūtu sekss. Tāpēc vīrieši gluži kā bērni grib izmēģināt dažādas jaunas rotaļlietiņas, pārliecināties, ka var tā, šitā un vēl simt veidos. Turklāt patērētājsabiedrības kulta pārņemtajos prātiņos automātiski šķiet — ja jau tu maksā, tad noteikti pretī saņem kaut ko baigi labu. Nemākam novērtēt to, kas par brīvu un rokas stiepiena attālumā.

Gatis, divu bērnu tēvs:

— Vientuļiem un precētiem vīriešiem var atšķirties motivācija un apstākļi, kādos TAS notiek. Vientuļniekiem, no vienas puses, tas var būt laika gaitā izstrādājies ieradums, no otras puses, līdzšinējās pieredzes diktēts aprēķins — samaksājot, piemēram, 30 latus, viņš bez liekas klīrēšanās, bezjēdzīgām sarunām, nevajadzīgas laika un līdzekļu tērēšanas (lai krogā sarunātu meiteni, ar 30 latiem var arī nepietikt) dabūs to un tikai to, ko gribēs.

Precētajiem, pirmkārt, tā var būt cīņa ar rutīnu (kad gribas kaut ko pavisam atšķirīgu, bet negribas tērēties vai dibināt noturīgas attiecības pa kreisi), otrkārt, tas var būt ceļš pie tā, ko mājās nevar dabūt, bet treškārt, tā var būt arī atriebība par neizturamo psiholoģisko klimatu mājās. Un, lai šo atriebību baudītu, nebūt nav jāinformē arī dzīvesbiedre.

Ja es uzzinātu, ka mana dzīvesbiedre savulaik ir piekopusi šo arodu, nedomāju, ka kaut kā īpaši reaģētu uz šo faktu, jo pagātni jau neizmainīsi. Bet, ja kas tāds notiktu mūsu kopdzīves laikā, es gan būtu neapmierināts. Ir tomēr citi veidi, kā nopelnīt naudu. Nedomāju, ka uzreiz krāmētu somas un skrietu šķirties, bet izskaidrošanās būtu gan.

* * *

vins.vina@apollo.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu