Šlesers: Ekonomikas ministrija grib «Lattelecom» privatizēt, mēs — attīstīt

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Piektdien valdībā, visticamāk, gaidāms balsojums par «Lattelecom» privatizācijas jautājumu, jo par to nav vienprātības, ceturtdien intervijā Latvijas Neatkarīgās televīzijas raidījumā «900 sekundes» teica satiksmes ministrs Ainārs Šlesers.

Viņš atzina, ka galvenās domstarpības ir starp Satiksmes ministriju un Kaspara Gerharda vadīto Ekonomikas ministriju (EM). «EM atbild par privatizāciju, viņiem galvenais ir visu privatizēt, bet mēs gribam, lai lietas nozarē attīstās,» teica ministrs, norādot, ka vēlas «Lattelecom» saglabāt valsts kontroli.

Tāpat Šlesers norādīja: viņš ir gandarīts, ka zviedru uzņēmums «TeliaSonera» piekritis nodalīt «Latvijas Mobilā telefona» (LMT) un «Lattelecom» īpašniekus. Satiksmes ministrs atkārtoja, ka šāda darījuma rezultātā «Lattelecom» jākļūst par «Latvijas «Nokia»». Šlesers uzskata, ka uzņēmums varētu attīstīt visdažādākās jomas. Tāpat LMT un «Lattelecom» nodalīšana attīstītu konkurenci, un tas būtu izdevīgi patērētājiem, teica politiķis.

Komentējot eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas teikto, ka valdība ir «izčakarējusi» ASV investoru «Blackstone», Šlesers norādīja, ka «TeliaSonera» nevēlējās slēgt līgumu ar ASV kompāniju par «Lattelecom» kapitāldaļu pārdošanu un valdība šajā procesā nevarēja iejaukties.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu