«Praidisti» gājienā dosies pa 11. novembra krastmalu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

31. maijā plānotais «Draudzības dienu» gājiens Rīgā notiks 11. novembra krastmalā. To pēc tikšanās ar Rīgas izpilddirektoru Andri Grīnbergu portālam «Apollo» pastāstīja Lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienības «Mozaīka» pārstāve Linda Freimane.

Gājiens sāksies pulksten 10 Vecrīgā, pie Anglikāņu baznīcas. Pēc gājiena turpat — 11. novembra krastmalā — uzrunas teiks ārvalstu viesi. Plānots, ka gājienā piedalīsies ap 800 dalībnieku no Latvijas un vairākām citām valstīm — no Zviedrijas, Vācijas, Lielbritānijas.

Freimane atzina, ka sagaida protestētāju aktivitātes gājiena laikā, kā tas noticis arī citus gadus.

Rīgas Domes pārstāvis Uģis Vidauskis portālam «Apollo»  apstiprināja, ka otrdien notikusi saruna ar «Mozaīkas» pārstāvjiem. Taču Dome no sīkākiem komentāriem atturas, kamēr ar pasākuma rīkotājiem nav panākta dokumentāra vienošanās par gājiena rīkošanu.

Iepriekš «Mozaīka» vēlējās gājienu rīkot Vērmanes dārzā, taču tur šajā dienā jau notiks cits pasākums.

Praids Latvijā notiek jau vairākus gadus, un katru reizi uz šo pasākumu pulcējas arī protestētāji, kuri pauž negatīvu attieksmi par netradicionālās seksuālās orientācijas popularizēšanu Latvijā.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu