Rīgas vicemērs: praida rīkošana 11. novembra krastmalā nav pieļaujama

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Rīgas Domes priekšsēdētāja vietnieks Almers Ludviks (LPP/LC) uzskata, ka seksuālo minoritāšu gājiena jeb praida rīkošana 11. novembra krastmalā nav pieļaujama un nodarītu rīdziniekiem morālu kaitējumu. Tas teikts plašsaziņas līdzekļiem izplatītā vicemēra paziņojumā.

«Kā Rīgas Domes priekšsēdētāja vietnieks, pilsētas patriots un kristietis aicinu atbildīgās Rīgas pašvaldības struktūrvienības nepieļaut plānoto praida norisi Daugavas krastā — 11. novembra krastmalā un lemt par gājienu citā mazāk publiskā vietā,» uzsvērts Ludvika paziņojumā.

«Uzskatu, ka plānotajai gājiena norises vietai — 11. novembra krastmalai — ir dziļi simboliska nozīme un jēgpilna vieta ne vien Rīgas, bet visas valsts vēsturē.»

«11. novembra krastmalā, kas piegulst likteņupei Daugavai, līdz šim norisinājušies valstiski svarīgi svētki — valsts neatkarības svinības, Nacionālo bruņoto spēku parādes, lāpu gājieni. Krastmalā simboliski atrodas arī Valsts prezidenta pils. Ar krastmalu saistās vēsturiski notikumi, kas ir daļa no valstiskuma apziņas, tā saistās ar patriotismu un vērtībām, kas vieno nāciju un ir tautas identitātes daļa, ir svēti un neaizskarami,» saka Rīgas mēra vietnieks.

«Uzskatu, ka plānotais seksuālo minoritāšu gājiens, kura mērķis ir radīt ažiotāžu, 11. novembra krastmalā mestu izaicinājumu šīs vietas dziļi simboliskajai nozīmei un radītu morālu kaitējumu rīdziniekiem. Uzskatu, ka tas ir nepieļaujami.»

Ludviks rosina lemt par alternatīvām vietām seksuālo minoritāšu gājienam, kas «atbilstu tā intīmajam, specifiskajam raksturam». «Stadioni vai līdzīgas, pietiekami diskrētas vietas Rīgā var kalpot par šādu pasākumu norises vietu,» norāda vicemērs. 

«Diskrētā vietā interesenti un atbalstītāji varētu brīvi pulcēties un izpausties, neuzspiežot ģimenēm un bērniem būt par lieciniekiem atsevišķu indivīdu rīkotam ekscentriskam šovam pilsētas centrā,» uzsver Rīgas Domes priekšsēdētāja vietnieks. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu