Krievijas Komunistiskā partija pieprasa aizliegt jauno filmu par Indianu Džonsu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes foto

Komunistiskā partija Krievijā nosodījusi jauno filmu par leģendārā arheologa Indianas Džonsa piedzīvojumiem, vainojot to primitīvā pretpadomju propagandā, kas izkropļojot vēsturi. Komunistiskā partija aicinājusi filmu Krievijā aizliegt.

«Indiana Džonss un Kristāla galvaskausa karaliste» ar Harisonu Fordu galvenajā lomā rāda slavenā arheologa cīņu ar VDK aģenti, ko filmā tēlo Keita Blanšeta un kas vēlas atrast kristāla galvaskausu, kuram piemīt pārdabiskas spējas.

«Visvairāk aizvaino tas, ka kopā ar ASV mēs taču uzveicām Hitleru un jutām viņiem līdzi, kad valstij uzbruka bin Ladens. Un tagad viņi baida bērnus ar briesmīgajiem komunistiem. Šiem cilvēkiem nav ne kauna, ne goda,» teicis Krievijas Komunistiskās partijas biedrs Viktors Periovs.

Ar šādiem paziņojumiem Komunistiskā partija nāca klajā Sanktpēterburgas Komunistiskās partijas sapulcē, ievietojot tos arī interneta vietnē «www.kplo.ru».

Krievijā Indianas Džonsa jaunie piedzīvojumi uz ekrāniem startēja pagājušajā ceturtdienā. Filma tika izrādīta uz 808 kinoekrāniem, kas ir rekords Holivudas filmām Krievijā.

«Harisons Fords un Keita Blanšeta ir otrās šķiras aktieri, kas filmā kalpo par skrienošiem suņiem. Mums vajadzētu šiem cilvēkiem liegt iebraukt valstī,» teicis kāds cits Komunistiskās partijas biedrs Andrejs Gindoss. Viņaprāt, filma varētu slikti ietekmēt bērnus, kuri nezina, kas noticis pagātnē. «Viņi noskatīsies filmu un domās, ka 1957. gadā mēs sagādājām nepatikšanas ASV un gandrīz sākām atomkaru. Tās ir blēņas. 1957. gadā mēs neskraidījām pa ASV ar kristāla galvaskausiem. Kādēļ mums būtu jāsamierinās ar šādiem meliem un jāļauj Rietumiem piemuļķot mūsu jaunatni?!»

Komunisti ir gatavi iesniegt Krievijas Kultūras ministrijai prasību aizliegt filmu.

«Indiana Džonss un Kristāla galvaskausa karaļvalsts» nav pirmā Holivudas filma, kas aizskārusi jūtīgos krievus.

1998. gadā Krievijas parlaments pieprasīja valdībai izskaidrot, kādēļ uz Krievijas kinoteātru ekrāniem rāda Holivudas filmu «Armagedons», kas attēlo, kā Krievijas kosmiskā stacija uzsprāgst, jo caurulē radusies sūce. Tā brīža valdības pārstāvji uzskatīja, ka šī filma, kurā Brūsa Vilisa vadītā amerikāņu astronautu komanda dodas uz asteroīdu, lai glābtu Zemi no bojāejas, «izsmej Padomju Savienības  sasniegumus tehnoloģiju jomā».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu