Pujats: homoseksuāļi, tāpat kā narkomāni un dzērāji, nav minoritāte

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Kardināls Jānis Pujats uzskata, ka homoseksuālie cilvēki Latvijā sev cenšas nelikumīgi piedēvēt minoritātes tiesības.

Vēstulē premjeram, iekšlietu ministram un Rīgas Domei kardināls norāda, ka minoritātei jāpieskaita tie cilvēki, kuri no vairākuma atšķiras pēc tautības, valodas, rases un pēc citām neitrālām pazīmēm. Taču pie minoritātes nevar pieskaitīt pēc morālā vērtējuma.

«Tas nozīmē, ka nevar būt ne dzērāju minoritāte, ne homoseksuāļu, ne narkomānu un nekāda cita minoritāte, kas pamatojas uz netikumiskām nosliecēm. Citādi tā būtu tieša netikumības veicināšana,» norāda Pujats.

Viņš atgādina, ka homoseksuālisms ir pret kārtību dabā un līdz ar to arī pret Dieva likumu.

Kardināls ir sašutis, ka homoseksuālie cilvēki «gadu no gada nāk ar jo lielākām pretenzijām nolūkā dabūt likumīgu statusu savam netikumam». «Bet, tiekot pie varas, viņi jau ar likumu visiem liek respektēt šo perversitāti kā normālu parādību. Tas dažās valstīs notiek jau tagad. Tas rāda, ka ekstrēmisti pie valsts stūres nav piemēroti un tāpēc viņu nelikumīgās akcijas jau laikus jānobremzē, lai vēlāk viņi neradītu sajukumu likumdošanā un apdraudējumu normālai ģimenes dzīvei,» pauž Pujats.

Viņš iesaka pasākumu rīkot kādā no viesnīcu zālēm, kur praida dalībnieki var sapulcēties un aprunāties ar līdzīgi domājošiem Latvijā.

Pēc kardināla domām, praida aizliegums bravūrīgajiem ārzemniekiem liktu arī padomāt, ka Latvijā viņiem nav tiesību publiski propagandēt izvirtību un gaidīt, lai šo apkaunojošo akciju vēl apsargātu policija. Kardināls jūt līdzi tiem kārtības sargiem, kuriem pretēji savai sirdsapziņai praida laikā ir jānostājas geju un lesbiešu pusē, sargājot tos no protestētājiem.

«Vēl vairāk: tas būtu pazemojums gan mūsu valdībai, gan visai tautai, ja mēs justos nebrīvi amorāla spiediena priekšā. Atbildīgu lēmumu no varas vīriem sagaida visi, kas ir norūpējušies par jaunatnes audzināšanu, — vecāki, skolotāji, garīdznieki,» uzsver Pujats.

Jau vēstīts, ka nedēļas nogalē notiks kārtējās «Draudzības dienas», kuru galvenais pasākums būs sestdien rīta pusē — geju, lesbiešu un transseksuāļu gājiens pa 11. novembra krastmalu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu