Nacionālisti brīdina par iespējamu vardarbību praida laikā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

«Draudzības dienu» gājiena jeb seksuālo minoritāšu praida atļaušana 11. novembra krastmalā «izraisīs ne tikai miermīlīgus protestus likuma ietvaros», brīdina Latvijas nacionālistiskās organizācijas.

Latviešu leģionāru organizācijas «Daugavas vanagi Latvijā» vadītājs Jānis Atis Krūmiņš,  biedrības «Vilki» pārstāvis Andris Belcers, partijas «Visu Latvijai!» priekšsēdētāja vietnieks Raivis Dzintars, «Patriotiskās audzināšanas un militārās tuvcīņas skolas» pārstāvis Egils Helmanis un Jānis Sils no organizācijas «Klubs 415» atklātā aicinājumā atbildīgajām iestādēm norāda, ka būtu nepieņemami, ja seksuālo minoritāšu gājiens tiks rīkots 11. novembra krastmalā — vienā no centrālajiem Latvijas valstiskuma un nacionālās pašapziņas simboliem.

Tāpat nacionālistu organizācijas uzskata, ka lielākā daļa atbildības par norises vietu jāuzņemas Rīgas Domei un valsts tiesībsargājošām iestādēm.

«Mūsu priekšlikums Rīgas Domei, balstoties uz Satversmes 116. pantā noteiktās iespējas ierobežot tiesības, lai netiktu apdraudēta drošība, kārtība un tikumība, ir nesaskaņot pasākumu vai izvēlēties citu norises vietu, kas būtu pasākuma raksturam vairāk piemērota,» uzsver organizācijas. Aicinājumā teikts, ka praidu varētu rīkot pilsētas nomalē esošā mežu masīvā, pamestā rūpnieciskā zonā vai arī Uzvaras parkā.

Jau ziņots, ka 31. maijā plānotais «Draudzības dienu» gājiens Rīgā notiks 11. novembra krastmalā.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu