Referendums izmaksās vairāk nekā divus miljonus latu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) aprēķinājusi, ka 2. augusta tautas nobalsošana par grozījumiem Satversmē izmaksās 2 106 127 latus, aģentūrai LETA pastāstīja CVK Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

No pieprasītā finansējuma 1 322 857 latus jeb divas trešdaļas izmaksu ir nepieciešamais atalgojums vēlēšanu komisiju un vēlēšanu iecirkņu komisiju darbiniekiem. Darba devēja sociālās apdrošināšanas iemaksām būs nepieciešami 318 676 lati, saimnieciskajiem izdevumiem — 464 594 lati.

Saimnieciskajos izdevumos ietilpst gan vēlēšanu komisiju saimnieciskie izdevumi (par telefonu, internetu, kancelejas precēm, degvielu), gan izmaksas par centralizētajiem pakalpojumiem, kurus nodrošina CVK, piemēram, tautas nobalsošanas zīmju, balsotāju sarakstu, pasu spiedogu, plakātu izgatavošana, informatīvā tālruņa pakalpojums, pasta sūtījumu uz ārvalstīm apmaksa.

Finanšu pieprasījumu CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars šodien iesniedzis Finanšu ministrijā. Pieprasījums nosūtīts arī Ministru kabinetam. CVK lūdz virzīt jautājumu par naudas līdzekļu piešķiršanu tautas nobalsošanai izskatīšanai Ministru kabinetā steidzamības kārtā.

Ar parakstu vākšanu Satversmes grozījumu projekta ierosināšanas procedūru sāka Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība, un tautas nobalsošanai nododamais Satversmes grozījumu projekts paredz grozīt Satversmes 78. un 79. pantu, nosakot, ka ne mazāk kā vienai desmitajai daļai vēlētāju ir tiesības rosināt Saeimas atlaišanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu