«Zelta lauvu» saņem Darena Aranofska filma «The Wrestler»

LETA/REUTERS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/EPA

Par 65. Venēcijas kinofestivāla uzvarētāju un galvenās balvas «Zelta lauva» ieguvēju kļuvusi amerikāņu režisora Darena Aranofska filma «The Wrestler» («Cīkstonis») ar Mikiju Rurku galvenajā lomā - stāsts par novecojošu, profesionālu cīkstoni.

Drāma iezīmējusi spožu 80.gadu zvaigznes Mikija Rurka atgriešanos un filmā arī saskatāmas līdzības ar viņa raibo dzīvi boksa ringā un kinobiznesā. Kritiķi slavē viņa veikumu un norāda, ka Rurks varētu tikt nominēts «Oskaram».

«Tā ir filma ar tiešām sirdi plosošu tēlojumu tiešā vārda nozīmē, un ja es saku sirdi plosošu, tad jūs saprotiet, ka es runāju par Mikiju Rurku,» paziņoja kinofestivāla žūrijas priekšsēdētājs vācu kinorežisors Vims Venderss.

Viņš norādīja, ka Rurks būtu varējis arī iegūt balvu kā labākais aktieris, taču festivāla noteikumi paredz, ka «Zelta lauvas» ieguvējs nevar saņemt arī balvas labākajiem aktieriem.

«Sudraba lauvu» par labāko režiju saņēmis krievu režisors Aleksejs Germans juniors par filmu «Papīra karavīrs», kurā atspoguļota padomju kosmosa programma 60.gados.

Par labāko aktieri atzīts itālis Silvio Orlando par lomu filmā «Il Papa di Giovanna» («Džovannas tēvs»), kas ir vēstījums par tēva pārmērīgo mīlestību pret savu psihiski nenosvērto meitu. Par labāko aktrisi atzīta francūziete Dominika Blāna filmā «L'Autre» («Citi»).

Īpašo žūrijas balvu un balvu par labāko scenāriju saņēma etiopiešu režisora Hailes Gerimas filma «Teza», kurā stāstīts par etiopiešu intelektuāli, kurš 80.gados bēg no savas valsts marksistu sarkanā terora, taču Vācijā kļūst par rasistisku jauniešu uzbrukuma upuri.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu