Ja neiesaldēs algas, privātais sektors nebūs konkurētspējīgs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Algu iesaldēšana nepieciešama, lai privātais sektors nezaudētu savu konkurētspēju un nemazinātos nodokļu apjoms, ko šis sektors maksā valstij, trešdien intervijā telekompānijas LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja premjers Ivars Godmanis (LPP/LC).

Viņš skaidroja – tikko kā valsts iestādēs algas tiek strauji paceltas, arī privātajam sekotam jāseko šim solim un algas jāceļ tādos tempos, kā sabiedriskajā sektorā. Taču ja privātais sektors to nespēj izdarīt, tas mazina konkurētspēju un no šī sektora valstij ienāks mazāk naudas.

«Ja mēs to darām, tad mēs nosēdinām to sektoru, kas vispār ražo pakalpojumus un produktus, ja mēs to padarām mazāk konkurētspējīgu, tad no turienes ienāks mazāk nodokļu,» skaidroja premjers.

Viņš vēlreiz uzsvēra, ka nav gatavs turpināt to algu politiku, kāda bija līdz šim, jo algu politikai ir jāreaģē uz izmaiņām ekonomikā. Ja algu politika netiek mainīta atbilstoši ekonomiskajai situācijai, tas visu tikai pasliktina, norāda Godmanis.

«Mums ir jāreaģē uz to, ka ekonomika mainās,» sacīja valdības vadītājs.

Valdības vadītājs pauda cerību, ka visas trīs puses- darba devēji, arodbiedrība un valdība-uzņemies līdzatbildību algu jautājumā un atradīs kompromisu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu