To der zināt, ja gribi seksu!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA

Vēl 10 fakti par seksu, bez kuru zināšanas nodarboties ar seksu nebūtu pieklājīgi...

1. Vidējais dzimumakta ilgums uz šīs planētas ir trīsarpus minūtes. Lai sieviete sasniegtu orgasmu, vidēji vajadzīgas 15–20 minūtes.

2. 20% sieviešu pirmā dzimumakta laikā neplīst jaunavības plēve. Tas saistīts ar vairākiem iespējamiem iemesliem: vai nu vispār jaunavības plēves nav; vai tā ir ar lielu atveri; vai tā ir ļoti elastīga; vai arī tā ir ļoti bieza. Otrajā un trešajā gadījumā tā plīsīs tikai dzemdību laikā, ceturtajā var būt vajadzīga speciālista (ķirurga!) iejaukšanās.

3. Tikai 16% eiropiešu un amerikāņu sieviešu vēlētos visu mūžu mīlēties ar vienu un to pašu partneri. Visas citas vēlas daudzveidību.

4. Vīriešiem rādītāji ir vēl pieticīgāki. Tikai 7% absolūti monogāmu pilsoņu vēlējās aprobežoties ar vienu vienīgu sievieti visu mūžu. 25% gan atzīst, ka ar mēģinājumu un kļūdu metodi cer atrast vienu vienīgo, kuru nekad nekrāptu.

5. Uz diviem gejiem ir tikai viena lesbiete.

6. Pati spēcīgākā erekcija ir pirms dzimumakta. Gandrīz uzreiz pēc procesa sākuma asiņu pieplūdums loceklī samazinās, un erekcija ir tikai 70–80% apmērā, salīdzinot ar iepriekšējo.

7. Tas ne vien ir normāli, tas pat ir pareizi, jo pārāk stingri ereģēts loceklis sievietēm sagādātu nepatīkamas sajūtas, tam būtu liegts elastīgums un kustīgums (ilgstošs paaugstināta stingruma efekts parasti rodas gan pie īpaši spēcīga uzbudinājuma, gan lietojot afrodiziakus).

8. Divdesmitā daļa sieviešu mēdz saskarties ar vaginismu. Tā sauc krampjainu vagīnas muskuļu saraušanos, kas apņem locekli un rada sāpes gan sievietei, gan vīrietim. Labākais veids, kā izkļūt no šādas situācijas, ir censties nomierināties un atslābināties abiem partneriem. Labāk būs, ja viņi mierīgi pagulēs un aprunāsies, piemēram, par laikapstākļiem.
Kad uzbudinājums noplok, spazmām vajadzētu beigties. Ja tā tomēr nenotiek un tas ilgst, teiksim, ilgāk par stundu, vajag kaut kādā veidā nokļūt līdz telefonam un izsaukt medicīnisko palīdzību.

9. Ne bez iemesla sēklinieku temperatūra ir par diviem grādiem zemāka nekā pārējam ķermenim. Ja tur būtu kaut mazliet siltāks, spermatozoīdi nevarētu nobriest.

10. Tomēr jāsaka, ka cilvēka galvenais uzbudinājuma centrs atrodas galvas smadzenēs. Tieši tādēļ dažas sievietes var izjust orgasmu no viena vienīga meistarīga skūpsta (15 gadu vecumā tu arī tā mācēji!).

Raksta konsultants — seksopatologs Elmārs Vārpa

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu