Iluzionistu Pecoli viesturneja Indonēzijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No Pecoli arhīva

Iluzionisti Dace un Enriko Pecoli (Pezzoli) no 1. līdz 22. oktobrim uzstājās Indonēzijā Javas salā, galvaspilsētas Džakartas atrakciju parkā PT TAMAN IMPIAN JAYA Ankolas rajonā.

Šis atrakciju parks ir sava veida Indonēzijas «Disnejlenda», kura teritorija sadalīta dažādās ģeogrāfiskās zonās, piemēram, Āzijas, Eiropas u.c. Šajā laikā tika atklāta atrakciju parka teātra sezona, uz ko tiek aicināti oriģināli šovi no visas pasaules. Tieši pirms Pecoli parkā uzstājās itāliešu kaskadieru grupa, kas apspēlēja filmas «Policijas akadēmija» tematiku, portālu «Apollo» informēja SIA «Brinum-x» projektu vadītāja Inese Mežgale-Pavlovska.

Pecoli uzstājās Ramasinta teātra ēkā, kuras apmeklētāju skaits bija aptuveni 3500 cilvēku katrā izrādē. Savus skatītājus mūsu iluzionisti iepriecināja ar Gigantisko ziepju burbuļu izrādi «Bubble opera», kas paralēli tika rādīta uz trim lieliem ekrāniem. Katru dienu notika trīs izrādes, bet kopumā tika parādīti 36 šovi. Jāpiebilst, ka Indonēzijā un kaimiņvalstī Malaizijā nav neviena Gigantisko ziepju burbuļu iluzionista. Pecoli izrāde «Bubble opera»  bija pirmā šā reģiona iedzīvotāju sastapšanās ar Ziepju burbuļu iluzionistiem.

Šovu, kurā piedalījās Pecoli, veidoja trīs mākslinieku grupas — mūsu mākslinieki ar ziepju burbuļu izrādi, iluzionisti Džordžs Daimonds un Suzanna no Serbijas ar ātro tērpu transformācijas izrādi un vietējā zvaigzne — Indonēzijas iluzionists Rassels, kas uzstājās ar lielajām ilūziju kastēm.

Ierodoties Džakartā, liels bija Pecoli pārsteigums, ieraugot, ka atrakciju parka teātra organizatori izrotājuši visu pilsētu ar milzu plakātiem, kuros redzama Dace Pecoli, ietverta milzīgā krāsainā ziepju burbulī. Patiesībā šā foto autors ir Latvijas fotogrāfs Oļegs Kotovičs.

Vietējo iedzīvotāju interese bija milzīga — tika sniegtas neskaitāmas intervijas Indonēzijas TV un preses pārstāvjiem. Pecoli šovu filmēja astoņas televīzijas. Tika veidoti trīs raidījumu cikli, no kuriem viens tika filmēts ļoti populārajā Indonēzijas Nacionālajā televīzijā TRANS7.

Kā jebkurā pasaules atrakciju parkā, arī šajā katru dienu notika parāde, kurā cauri parkam, jautras mūzikas pavadīti, brauca milzu pasaku rati ar fantāzijas un dažādu zemju pasaku un citiem personāžiem.

Arī Pecoli izbaudīja piedalīšanos lielajā parādē — mākslinieki  kopā ar Liliputiņu, kas bija tērpies romiešu karavadoņa drēbēs, citu parādes dalībnieku un orķestra pavadībā krāšņi rotātos ratos brauca cauri visam atrakciju parkam. Abās ceļa malās savu sajūsmu, mājot ar rokām, skaļi spiedzot un fotografējot ar visiem iespējamiem fotoaparātiem, izrādīja Indonēzijas iedzīvotāji, kurus Enriko Pecoli apbēra ar neskaitāmiem ziepju burbulīšiem.

Viesturnejas laikā Pecoli paviesojās arī Indonēzijas kaimiņsalas Bali galvaspilsētā Denpasarā, kas tulkojumā nozīmē «pirmais tirgus». Bali tiek dēvēta par Paradīzi zemes virsū — un tieši šeit mākslinieki tikās ar Indonēzijas godājamāko iluzionistu  senioru Woldiny, kas ir Indonēzijas Iluzionistu biedrības IBM prezidents un «Magic Rabbit Institute» dibinātājs.

Atvadoties no Indonēzijas, Pecoli šī valsts paliks atmiņā kā zeme, kas visupirms pārsteidza ar savu reibinošo smaržu, neparasto dabu un dzīvnieku valsti (virsū skrienošiem, smaidošiem sikspārnīšiem, ziņkārīgiem mērkaķīšiem un sīciņām ķirzaciņām, kuras pamanījās paslēpties pat zem spilvena), un — pats galvenais — līksmajiem, skaļajiem, diezgan spontānajiem, bet ārkārtīgi viesmīlīgajiem iedzīvotājiem, kuri izrāda milzīgu interesi par eiropiešiem un ir gatavi fotografēt viņus jebkurā brīdī, bet vakariņu laikā kafejnīcās iecienījuši karaoki.

www.pecolli.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu