Nikola Kidmena tēlos transseksuāli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/AP

Nikola Kidmena atveidos transseksuāli, kas pirmais pasaulē piekrita veikt dzimuma maiņas operāciju. Viņa/viņas uzticīgo dzīvesbiedri šajā filmā atveidos Šerlīze Terona, kas reiz saņēma «Oskaru» par slepkavas lesbietes lomu filmā «Monstrs».

Filmas nosaukums būs «Dāņu meitene» («The Danish Girl»). Topošā «meitene» piedzima Dānijā kā zēns Einārs Vedžiners. Savu sievišķo būtību viņš apjauta, kad viņa sievai, gleznotājai Gerdai, bija vajadzīga meitene, kas pozētu topošajai gleznai, jo sarunātā pozētāja bija pēkšņi apslimusi. Einārs pirmo reizi mūžā pielaikoja sieviešu zeķbikses, un viņa dzīve apgriezās kājām gaisā. Pagājušā gadsimta trīsdesmitajos gados, jau dzīvojot ar vārdu Lilī Elbe, ko sieva sabiedrībai pieteica kā vīramāsu, Einārs devās uz Vāciju, kur veica dzimuma maiņas operāciju. 1931. gadā viņš nomainīja dokumentus, un viņa laulība ar Gerdu tika šķirta. Tiesa, Lilī drīz nomira no komplikācijām, ko bija izraisījusi viena no operācijām — jaunizveidotā sieviete vēlējās būt pilnvērtīga un dzemdēt mīļotajam cilvēkam bērnus.

Filmas režisore būs Ananda Takere. Scenāriju pēc Deivida Esberšofa scenārija sarakstījusi Lusinda Koksone.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu