Premjers: jāapzinās, ko publiski runā par finanšu sistēmu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Ministru prezidents Ivars Godmanis uzsver, ka īpaši uzmanīgām jābūt personām, kurām ir iespēja paust savu viedokli par finanšu sistēmu plašsaziņas līdzekļos vai publiskos pasākumos.

Godmanis Latvijas Radio raidījumā «Krustpunktā» norādīja, ka likums, kas paredz kriminālatbildību par dezinformāciju saistībā ar Latvijas finanšu sistēmu, nav uzrakstīts, lai «stāvētu plauktā».

«Ir robežas. Ja cilvēks aicina uz konkrētu rīcību, izmantojot medijus vai publiskus pasākumus, viņam jārēķinās ar sekām. Ja teiktais translējams kā likumpārkāpums, tad ir jāatbild par saviem vārdiem,» sacīja Ministru prezidents.

Tajā pašā laikā Godmanis arī atzina, ka, iespējams, likums nav pilnīgs un to vajadzētu uzlabot.

Jau ziņots, ka Drošības policija aizturēja Ventspils augstskolas pasniedzēju Dmitriju Smirnovu par publikāciju presē saistībā ar nacionālo valūtu. Vēl policija nopratināja mūziķi Valteru Frīdenbergu par izteicieniem saistībā ar bankām.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu