Ar krāsām pret ziemas tumsu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Šajā sezonā modes diktētās tendences mums atļauj izvēlēties — nēsāt viena toņa apģērbu vai padoties krāsainajam neprātam. Dizaineri piedāvā plašu krāsu gammu, kas tiek kombinēta neierastos veidos.

Katrai no mums ir savas iecienītās krāsas, kurās jūtamies vislabāk. Taču modes pasaule mūs aicina uz jauniem eksperimentiem, un tieši šī sezona ir laiks, kad savu mīļoto melno nomainīt ar nakts zilo vai iekļaut garderobē oranžu mētelīti.

Nakts zilais noslēpums

Savās rudens/ziemas kolekcijās dizaineri piedāvā neparastus krāsu salikumus, atbīdot malā visus standarta risinājumus. Tradicionāli melnais vairs nav aktuāls, tā funkcijas lieliski pārņēmis tumši zilais, kas ir kā kontrasts spilgtajām un intensīvajām krāsām. Bagātīgais, piesātinātais tumši zilais kļūst par galveno modes tendenci. Turklāt jāpiebilst, ka krāsas dziļumu un piesātinātību lielā mērā nosaka auduma struktūra. Šis tonis vislabāk izpaužas virsdrēbēs, kleitās, atsevišķos sportiskā stila apģērba gabalos un trikotāžā. Pamata materiāli: atlass, samts, augstas kvalitātes vilna, caurspīdīgi materiāli, audumi ar mitruma efektu.

Dzeltenais

Vienkārši pārsteidzoši, kā dzeltenā ir iekarojusi savas virsotnes un kļuvusi par šīs sezonas vienu no aktuālākajām krāsām. Dzeltenā nianses ir dažādas — sākot no gaiša sinepjtoņa līdz maigi pamanāmai zaļā blāzmai. Dzeltenā plašā gamma ļauj krāsai labi saderēt ar pelēko un pelēkbrūno, kā arī ar zili zaļo un zili violeto. Mēdz būt kā akcents rūtotos audumos un apdrukās. Parasti sastopams virsdrēbēs un trikotāžā. Pamata materiāli: tvīds un augstas kvalitātes vilna, džersijs, atlass.

Pelēkā neitralitāte

Pelēkā krāsa savu vietu dizaineru darbos saglabājusi arī šajā sezonā. Tās neitralitāte paver neierobežotas iespējas rotaļām. Pelēkie toņi labi izskatās atsevišķi un ir labs fons vai akcents salikumā ar spilgtākām krāsām. Pelēkais vairāk parādās virsdrēbēs, ikdienas žaketēs, lietišķā stila kostīmos, trikotāžā un adītos izstrādājumos, sintētikā. Pamata materiāli: augstas klases vilna, atlass, caurspīdīgie audumi.

Sarkanais — no spilgtuma līdz koraļļtonim

Spilgts, izaicinošs un enerģisks — tā var aprakstīt šosezon valdošo sarkano toni. Sarkanie toņi sader kopā ar brūno un dzelteno. Daudzi modes dizaineri uzskata, ka labāku efektu izraisīs mazā sarkanā vakarkleita.

Savukārt koraļļtonis ir kārtējā sarkanās krāsas evolūcija. Būdams maigs un sievišķīgs, tonis izskatās ļoti pievilcīgi un interesanti. Galu galā tas nav standarts kādai noteiktai sezonai. Sajūti sevī īstenu dāmu gaiši sarkanā vintage stila tērpā, kuram īpašus akcentus piešķir pelēkais vai melnais. Pamata materiāli: augstas kvalitātes vilna, flanelis, džersijs, atlass, caurspīdīgi audumi.

Universāli brūnais

Brūno toni var nosaukt arī par universālu sezonas tendenci — tas ir obligāts šajā sezonā valdošajā kantri stilā un kā neitrāls fons — etniskajā stilā. Brūnā toņa jaunumus skatiet «Dolce&Gabbana» un «Jean Paul Gaultier» tonālajos sajaukumos. Pamata materiāli: augstas kvalitātes vilna, flīss un velūrs, samts, tafts, āda, zīds, džersijs un kažokādas.

Spēle ar melniem audumiem

Un melnais. Tas savas pozīcijas modes aktualitātēs nezaudē, tikai pateicoties spēlei ar dažādiem audumiem. Dažādu līmeņu spīdumu melnā panāk, savienojot mežģīnes un samtu ar atlasu vai lakādu. Pamata materiāli: caurspīdīgi audumi, mežģīnes, samts, audumi ar mitruma efektu, āda, kažokāda.

Ekscentriskas krāsas

Ļoti efektīga tendence — ekstravagantas krāsu kombinācijas. Izaicinoši krāsu bloki un šķietami nesavienojami toņi piešķir modeļiem drosmīgu un enerģisku izskatu. Rotaļīga spilgtu krāsu palete noteikti uzlabos jūsu garastāvokli skumjā ziemas dienā. Pamata materiāli: džersijs, tvīds, atlass un vilna.

Tumši violetais

Šajā ziemā savu vietu modes pasaulē aktīvi ieņem spilgtā purpura gamma, kas atgādina sulīgus augļus un ogas. Pamatā ir melleņu zilais, plūmju violetais tonis. Īpaši šīs krāsas savienojumā ar zili zaļo un gaišu sinepju toni tiek izmantotas šosezon aktuālajā kantri stilā, kā akcents tiek izmantots arī rūtainos apģērbos un apdrukās. Turklāt spilgti zili violetais ir jaunums sintētiskajos apģērbos. Šīs krāsas vairāk sastopamas vīriešu apģērbos vai sportiskajā stilā, virsdrēbēs, kleitās, trikotāžas un sintētikas izstrādājumos. Pamata materiāli: tvīds, augstas kvalitātes vilna, džersijs, atlass, samts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu